Még nem tudni, hogy teljesen felépül-e a fejbe lőtt fiú

Vágólapra másolva!
Sérülhetett a beszédközpontja, de akár teljesen fel is épülhet az a 16 éves fiú, aki véletlenül fejbe lőtte magát január 3-án egy gumilövedékes pisztollyal - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, január 3-án délután Budapest VII. kerületében fejbe lőtte magát egy 16 éves fiú.

Édesanyja éppen teregetett, azt hitte, hogy gyereke belehalt a lövésbe. Magához ölelte a fiát és ekkor vette észre, hogy még él. A vérző sebet a kezével igyekezett lefogni, miközben egy ismerős értesítette a segélyhívó központot.

A fiút életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az édesanya napokkal később elmondta, hogy gyereke magához tért, ám azóta elzárkózik a nyilatkozattétel elől. Elmondása szerint azért, mert sok rosszindulatú megjegyzést kap ő és a családja is, márpedig nekik most nyugalomra van szükségük.

Dr. Bense Tamás családorvos szerint: az agyba fúródott lövedék több mindet eredményezhet.

"Egy áthatoló koponyasérülésnél mindig az a kérdés, hogy melyik agyterületet érintette. Az agynak ugyanis vannak olyan részei, melyek nem vesznek részt olyan mértékben a szervezet működésében, hogy sérülésük maradandó károsodást eredményezzen.

többek között a mozgásban, a beszédben, vagy az intellektusban. Amennyiben a lövedék ezeket érintette, jelentős károsodást okoz" - fejtette ki az orvos.

Természetesen az sem mindegy, hogy a lövedék milyen mélységig hatolt be az agyszöveten belül,

illetve milyen mértékű feltárást kellett végezni az eltávolításához.

"Szerencsés esetben előfordulhat, hogy valaki egy ilyen baleset után teljesen felépül, és normálisan folytatja az életét. Még akkor is, ha a heg kívül és a koponyacsonton is megmarad, bár akár arra is van esély, hogy a seb környékét a haj később befedi." - mondta Dr. Bense Tamás.

(A címlapi kép illusztráció!)