Nem szabadulhat a tömegszerencsétlenséget okozó, grúz embercsempész

Vágólapra másolva!
Április 12-ig meghosszabbították annak a grúz férfinak a letartóztatását, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, majd súlyos balesetet okozott, ami miatt az általa szállított 13 migráns közül ketten meghaltak, többen pedig súlyosan megsérültek. A sofőrt azonban ez nem hatotta meg, hátrahagyva őket, futva menekült el a helyszínről.
Vágólapra másolva!

A férfi július 9-én Magyarországon,

egy déli határnál lévő erdőben egy svéd rendszámú kocsival felvett 13 szír migránst, hogy Nyugat- Európába vigye őket.

Egyikük a jobb oldali első ülésen, a többi 12 migráns az egyterű kialakítású autó utasterében, és csomagtartójában utazott úgy, hogy a sofőr lehajtotta a hátsó üléseit, megnövelve ezzel a kocsi belső terét.

A sofőr az M1-es autópályának a külső forgalmi sávjában Budapest felől Győr irányában haladt, amikor

észrevette, hogy egy rendőrautó követi.

A férfi ekkor gyorsított, majd felfigyelt egy lejáratra az úttest jobb oldalán, a leállósáv mellett, amelyről azt feltételezte, hogy azon keresztül el tudja hagyni az autópályát. A férfi ezért fékezett, letért a leállósávba, és megpróbált jobbra kanyarodni, azonban

az autó sodródni kezdett, majd az elejével az úttest mellett kialakított füves-fás területen egy fának ütközött.

Forrás: Police.hu

A baleset során

13 migráns megsérült, egyikük a helyszínen meg is halt. A balesetben nyolc migráns súlyosan megsérült, egyikük meghalt a kórházi kezelése alatt.

Négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek. A sofőr, aki maga is könnyebb sérüléseket szenvedett, a baleset után kiszállt az autóból, majd

anélkül, hogy segítséget nyújtott volna sérült utasainak, futva elmenekült a helyszínről.

A sofőrt a polgárőrök találták meg később Ácson, az autópályától közel 500 méterre egy földút melletti árokban.

A komáromi bíróság július 12-én elrendelte a férfi letartóztatását, melyet ügyészi javaslatra április 12-ig meghosszabbított.