Részeg disznó vidéki focisták az RTL belpesti világában

Vágólapra másolva!
Apáti Bence belenézett egy vicceske sorozatba.
Vágólapra másolva!
Az RTL szerint az erőszak elfogadható.

És most nem a Való Világról, és a műsorban majdhogynem napi szinten történő bántalmazásokról beszélek, hanem a csatorna legújabb, most szombaton debütáló sorozatáról, a Gólkirályságról.
Ami állítólag vígjáték.
Erre nézvést nincs is jobb bizonyíték, minthogy a műsor nézése közben kétszer is el tudtam mosolyodni.
Na de ott tartottunk, hogy az RTL kedveli az erőszakot.
Legalábbis az egyik formáját, például ha mondjuk nők vernek férfiakat.
Az egészen briliánsan megírt forgatókönyv szerint egy nagyszájú, ám roppant szerethető, és persze igen tehetséges tornatanárnő először egy labdával eltöri az egyik felettese orrát, majd később meg is üti a már bekötött nózival tovább szexistáskodó-szemtelenkedő, és egy picit érthető módon az eltört orra miatt méltatlankodó sz@rházi férfit.
Így kell ezt, ha az elnyomó patriarchátus egyik különösen idegesítő tagja szexista megnyilvánulásokkal kezd nyomasztani egy nőt, az illető hölgy nyugodtan verje csak szilánkosra a posztfasiszta szemtelen mocsok szaglószervét.
Ha pedig tovább nyafog, csapjon oda még egyszer; a medve nem játék, a férfi verve jó.
A Lovas Rozi által játszott karakter amúgy az egy szem tornatanári fizetéséből nem csak magát, de egy lusta férfit is kénytelen eltartani.
Az ápolatlan, kéthetes borostával felbukkanó élettárs nem hajlandó dolgozni, inkább egész nap csak játszik, és otthon a kanapén heverészik.
Hogy Szabó Antónia - így hívják a verekedős tanárt - amúgy őt is el szokta-e időnként agyabugyálni, az nem derült ki, de minekutána igen gyakran eljár az a kicsi de erős, feminista keze, valószínűleg ez a lusta disznója is meg szokta kapni a magáét.
A cselekmény pedig olyan bárgyú, mintha egy bedrogozott majom írta volna; a tornatanárt összekeverik egy Szabó Tóni nevű neves, ám kissé balhés edzővel, így Antónia, aki a Facebookon Tóniként van jelen, egyszer csak lekerül vidékre fociedzőnek.

Vidék és foci, ez az a két dolog amitől belpest büszke liberálisai azonnal öklendezni kezdenek, régóta tartó ellenszenv ez; tudvalevő, hogy a baloldal vélekedése szerint a vidékiek egytől-egyig agymosott Fidesz-szavazók, nem interneteznek, nem olvasnak Telexet, 444-et, se Élet és Irodalmat, emiatt aztán nincsenek oda se a tömeges és illegális migrációért, se a transzlobbi óvodai érzékenyítéseiért.
Buták, és tájékozatlanok na.
A foci pedig; nos, azt hiszem ezt magyarázni sem kell: focinál jobban kevesebb dolgot gyűlöl a baloldal, és bár időnként, ha a magyar válogatott jól szerepel egy világversenyen, akkor mint tiszteletbeli románok, azonnal átállnak, de amúgy a szürke hétköznapokon természetesen iszonyodnak a focitól, a focistáktól és a szurkolóktól.

Vidék és foci: tehát erről a lipsik által gyűlölt két dologról készült az RTL új sorozata, és minekutána a tipikus ballipsi nemigen szeret az általa utált környékre menni és labdarúgást nézni; olyan is lett a végeredmény.
Ahogyan a belpesti liberális elképzeli a vidéki szurkolót, meg a vidéket.
Elképesztően butának, és agresszívnek és persze alkoholistának bemutatott, jórészt ötven pluszos vidéki drukkereket láthatunk, ráadásul úgy, ahogy egy körúton belül élő kényes értelmiségi fantáziálná: egyensálban és egyenpólóban szurkolnak.
Mintha egy nagy csapat fiatal ultrái lennének.
Teljesen életszerű.
Nagyjából mindent elmond a mű ezirányú hitelességéről, hogy kiemelt statisztaként szegény, jobb sorsa érdemes Növényi Norbert “játssza” az egyik vezérszurkolót; rutinosan hozza is a már jól ismert félfogyatékos figuráját.
A foci miatt persze vadul lehet a kormányt szidni, az évek óta megszüntetett TAO-t csesztetni, de a legalja mégis az, amikor egy jelenetben azt láthatjuk, hogy egy államtitkár, miközben a parlamenti dolgozószobájában gyönyörködik, leszól telefonon, hogy fel kell jutni mert ha ez sikerül, Csemberből azonnal város lesz.
Eközben a nagyközség polgármestere épp a titkárnőjét izélgeti, majd elhangzik, hogy a család a legfontosabb.
Wooow!

A verekedős tornatanárnő természetesen szinte azonnal, egy egyperces beszéddel leszereli a hét darab, az edzői poszt elnőiesedése miatt háborgó középkorú ultrát, akiket ugyan nem pofoz fel, de láthatólag kész lenne újabb férfiakat elverni.
Mondanom sem kell a konfliktus alapvetően emiatt alakul ki, hisz ugye vidéken járunk, ahol a nők nem dolgoznak, csak főznek, meg takarítanak, a férfiak pedig a középkorban ragadt nőgyűlölők. Szexisták.
Ugyan még csak az első rész ment le, de ha tippelnem kéne Szabó Tónit a befejező részig minden férfi el fogja fogadni, és meg is fogja szeretni, a tanárnő pár pofont ugyan kénytelen lesz lekeverni, de a bajnokságot is behúzza majd, lesz talán egy coming out is - a focisták tudvalevő, hogy alapvetően egytől-egyig b*zik, csak a toxikus közeg miatt nem merik vállalni az identitásukat -, szóval mindenképpen érdemes lesz nézni a sorozatot.