25 éve keresi a válaszokat a meggyilkolt gyulai kislány édesanyja

Szathmáry Nikolett ügye Gyulán, Szatmári Nikolett, Gyula, gyilkosság, 2021
Vágólapra másolva!
Mai napig nem tudni, hogy ki és hogyan ölte meg Gyulán a hét és fél éves Szathmáry Nikolettet. A kislány édesanyja azt mondta, hogy számára csak az adna megnyugvást, ha kiderülne, hogy ki az igazi gyilkos.
Vágólapra másolva!

Napra pontosan 25 éve, 1998. január 14-én az iksola előtt búcsúzott el édesanyja a hét és fél éves kislánytól. "Anya, hiányozni fogsz!" – ezt mondta nekem – idézte fel Iszály-Szilágyi Edit az utolsó pillanatokat a Vasárnapi Blikknek.

Az asszony elmondta, hogy ahogy minden évben, idén is megtartják azt az emléksétát, amelyen azon az útvonalon mennek végig fényképekkel, mécseseket gyújtva, amelyen Nikit utoljára látták.

A kislány valamivel négy óra előtt indult hazafelé. A törökzugi lakótelep élelmiszer boltjánál még látták, azt követően azonban nyoma veszett. A család egy idő után már aggódott Niki miatt, ezért elkezdték keresni. Miután nem jártak sikerrel, bejelentették Niki eltűnését a rendőrségen.

Szathmáry Nikolett ügye máig lezáratlan Fotó: Koncz Márton - Origo

A kislány holttestét három évvel később találták meg Gyula külterületén, egy belvízelvezető csatorna mellett. A rendőrség 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. 2003-ban a nyomozást felfüggesztették, mert nem jutottak előre az ügyben. Időről-időre elővették az ügyet, de ez idáig a tettes személyére nem derült fény.

– Lelkileg megterhelő számomra a csendes megemlékezés. Talán adna valamilyen megnyugvást, ha meglenne az, aki megölte őt, de ebbe soha nem lehet igazán belenyugodni. Én továbbra is reménykedem abban, hogy megtalálják a rendőrök a tettest - mondta az asszony.