Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Novák Katalin részvéttáviratot küldött Mihail Gorbacsov lányának

Mikhail Gorbachev, Mihail Gorbacsov, Gorbacsov, orosz, szovjet, szovjetunió, halála, elhunyt, meghal
The former President of the Soviet Union, Mikhail Gorbachev attends a press conference in Passau, Germany, 3 July 2008. Gorbachev and other politicians prepare the upcoming 8th Saint Petersburg dialogue, a conference for German-Russian understanding. Photo: ARMIN WEIGEL (Photo by ARMIN WEIGEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Gorbacsov pontosan felmérte országa lehetőségeit és kapacitásait - írta a Twitteren közölt részvétnyilvánításában Novák Katalin köztársasági elnök, aki azt Mihail Gorbacsov lányának címezte.
Vágólapra másolva!

A köztársasági elnök Irina Virganszkajának, Gorvacsov lányának azt írta, hogy a volt szovjet államfő

kellőképpen felismerte a megbékélés és a béke szükségességét, amely lehetővé tette a hidegháború kétpólusú közép-európai világának vérontás nélküli felszámolását.

A Twitteren azt is hangsúlyozta Novák Katalin, hogy

Mint arról az Origo korábban beszámolt, Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában halt meg.

Gorbacsov nem értette meg, hogy maga a rendszer az, ami megreformálhatatlan Forrás: Ria/Novosti

- erről tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A volt államfőt és pártfőtitkárt a moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra, előtte a nyilvános szertartás a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában lesz.

A MAGYAR DELEGÁCIÓ TAGJA DEUTSCH TAMÁS FIDESZES POLITIKUS, SCHMIDT MÁRIA TÖRTÉNÉSZ, ORBÁN BALÁZS POLITIKAI IGAZGATÓ ÉS KÓNYA IMRE ÜGYVÉD, POLITIKUS IS - KÖZÖLTE A SAJTÓFŐNÖK.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről