Gulyás Gergely: Óvnám az országot, hogy Gyurcsányra bármit rábízzon

GYURCSÁNY Ferenc beszél évértékelő beszéd Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Óvná az országot attól, hogy Gyurcsány Ferencre bármit rábízzon - mondta Gulyás Gergely az Origo kérdésére a Kormányinfón. Mint ismert, a bukott miniszterelnök rendre azt írja a közösségi oldalán, hogy "készül" valamire. A gyűlölettől fröcsögő bejegyzéseiből egyértelműen kiderül az is, hogy ott folytatná, ahol 2009-ben abbahagyta. Gyurcsány 2004 és 2009 között tönkretette az országot, megsarcolta az embereket és brutális rendőrterrort alkalmazott az ellene tüntetőkkel szemben. 
Vágólapra másolva!

Gyurcsány "készül" valamire

Július 30-án, szombaton Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter rendhagyó Kormányinfót tartott, ahol ismertette a legújabb kormánydöntéseket.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az Origo több kérdés mellett Gyurcsányról is kérdezte Gulyás Gergelyt. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan értékeli azt, hogy Gyurcsány Ferenc kétnaponta bejelenti azt, hogy készül valamire.

- mondta a kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A bukott miniszterelnök teljesen tönkretette az országot

Gyurcsány 1998-ban lépett be az MSZP-be. 2002-ben már Medgyessy Péter stratégiai tanácsadója volt, majd ifjúsági miniszter lett. 2004-ben pedig megbuktatta a miniszterelnököt, így ő lett a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc teljesen csődbe vitte az országot Forrás: MTI/Kovács Tamás

A ciklus végén hazug és brutálisan agresszív kampánnyal tudott csak nyerni. Ezt leplezte le az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése.

A választás után gyakorlatilag azonnal megszorításokat jelentett be. Augusztustól átlagosan harminc százalékkal emelkedett a háztartási gáz és 10-14 százalékkal a villamos energia ára. A nyereséges vállalkozásokat és a hatmillió forint feletti éves jövedelemmel rendelkező magánszemélyeket szolidaritási különadó fizetésére kötelezte.

Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kulcsát október 1-jével 15 százalékról 25 százalékra növelte. A munkavállalók által fizetendő egészségbiztosítási járulék szeptember 1-jével négy százalékról hat százalékra emelkedett, valamint a munkavállalói szolidaritási járulék egy százalékról 1,5 százalékra.

2007-től a munkavállalók egészségbiztosítási járuléka tovább nőtt, hat százalékról hét százalékra emelkedett. 2008-tól az átlagos értéket meghaladó lakó- és üdülőingatlanokra ingatlanadót vezetett be.

Gyurcsányék a minimálbér és a nyugdíjak reálértékét nem emelték, a növekedésnél magasabb volt az infláció. Az adóemelések és a fizetésemelések elmaradása miatt több ezer orvos és ápoló hagyta el az országot.

Megdöbbentő módon hagyták leromlani a kórházakat és a rendelőket. A megszorítások következtében több tucat kórházat zártak be, 3000 orvost és 6000 egészségügyi szakdolgozót rúgtak ki, akiknek az utánpótlásáról nem gondoskodtak.

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon eladott minden stratégiailag fontos ágazatot Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kórházak igen nehéz helyzetben találták magukat, ugyanis a gyurcsányi politika eredményeként tetemesre rúgott az adósságuk, összesen 600 milliárd forinttal csökkentették az egészségügy finanszírozását.

A további megszorítások során eltörölték a családi adókedvezményt az 1 és 2 gyerekes családok esetében, a háromgyerekesekét 60 százalékkal csökkentették. Eltörölték a támogatott forinthiteleket, így több millió magyart súlyos devizacsapdába kergettek.

Gyurcsány és az általa vezetett baloldal 2007 és 2008 között több mint 14 ezer tanárt tett az utcára, és több mint 100 iskolát záratott be. További 748 iskolát olvasztottak be más intézményekbe, így 1000 településen szűnt meg az iskola a gyurcsányi megszorításoknak köszönhetően. Megdöbbentő módon 283 óvodát zártak be és 1191 óvónőt rúgtak ki. Fizetőssé tették az óvodai és bölcsődei étkeztetést. Rengeteg ember számára lehetetlenné tették a közlekedést, ugyanis 28 vasúti mellékvonalat zártak be 942 kilométer hosszan.

Gyurcsányi rablóprivatizáció

A 2002-ben hatalomra kerülő baloldal teljesen kiszolgáltatta a hazai érdekeket a globális vállalatoknak és érdekeknek. 2002 és 2010 között - különösen a Gyurcsány-kormány alatt - legalább 190 stratégiai fontosságú céget privatizáltak áron alul.

Ha a baloldal lenne hatalmon, akkor a jelenlegi háborús helyzetben óriási lenne a gond, de 2010 után az Orbán-kormány fokozatosan visszavásárolta a stratégiailag fontos érdekeltségeket.

Lövetett és brutálisan fellépett az ellene tüntetőkkel szemben

2006 őszén az őszödi hazugságbeszéd kiszivárgása miatt hatalmas tüntetések robbantak ki Magyarországon. Óriási tömegek követelték Gyurcsány Ferenc távozását. Gyurcsány azonban nem mondott le, hanem véres leszámolásba kezdett az ellene tüntetőkkel szemben.

Budapesten könnygázgránátot lőttek ki a tüntetőkre a Károly körúton 2006. október 23-án Forrás: MTI/Kovács Tamás

A személye és kormánya ellen tüntetőkkel szemben brutálisan léptek fel a bukott baloldali miniszterelnök személyes parancsára a karhatalmi erők.

A fővárosban és az országban rengeteg helyszínen demonstrációt szerveztek a hatalom ellen, amelynek képviselői a tiltakozó tömeget csőcseléknek, a megmozdulásokat zavargásnak nevezték.

A rendőrök parancsot kaptak a kegyetlen fellépésre. Brutális lovasrohamot vezényeltek, viperával verték a tömeget, szemmagasságban lőtték a tömeget gumilövedékkel és könnygázgránátokkal, véresre verték az alkotmányos jogukkal élő demonstrálókat, mindezt rendszeresen azonosító szám nélkül tették.

A baloldalon Gyurcsány a kizárólagos vezető

A 2009-es bukását követően az MSZP-n belül megalapította a Demokratikus Koalíció Platformot, majd pedig a pártot. 2010 óta azon dolgozik, hogy helyezkedésekkel, trükközéssel és az emberek megtévesztésével ismét hatalomba kerüljön.

Gyurcsány Ferenc irányít mindenkit a baloldalon Forrás: Facebook

Gyurcsány teljesen maga alá gyűrte a baloldal minden szereplőjét, és ő lett a kizárólagos vezető. A bukott miniszterelnök nem hiába mondja, hogy készül valamire, hiszen lépten-nyomon szervezkedik a hazai és a külföldi globalista baloldallal a nemzeti érdekek ellen.