Ennyit tudnak a baloldali képviselők a szankciók hatásáról: igen - de mi igen? - megdöbbentő videó

JÁMBOR András
Budapest, 2022. június 13. Jámbor András Imre, a Párbeszéd képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 13-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Brüsszel által Oroszországra kivetett szankciók hatásairól kérdezte Bohár Dániel, a Megafon munkatársa Jámbor Andrást, a mérhető támogatottsággal nem rendelkező Karácsony Gergely-féle Párbeszéd országgyűlési képviselőjét. A baloldali politikus a riporternek az Oroszországra kiszabott szankciókkal kapcsolatos egyetlenegy kérdésére sem tudott válaszolni, Karácsony párttársa látszólag párhuzamos a gazdaság témájával. 
Vágólapra másolva!

Bohár Dániel riporter elsőként arról kérdezte Jámbor Andrást, hogy véleménye alapján mennyire hatásosak a Brüsszel által Oroszországra kiszabott gazdasági szankciók orosz szempontból nézve.

Jámbor András, a Párbeszéd képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén, 2022. június 13-án Forrás: MTI/Illyés Tibor

A baloldali politikus konkrét választ nem tudott adni, helyette összevissza beszélt.

Majd azt kérdezte a Megafon munkatársa Karácsony párttársától, hogy az európai gazdaságra nézve milyen hatással jártak a szankciók? Erre azt felelte, szó szerint idézzük:

A riporter megkérte a baloldali politikust, hogy fejezze be a mondatot, de ő erre nem volt képes.

Az Országgyűlés honlapja szerint

Jámbor András az általunk befizetett adókból havi bruttó 1 656 116 forintot keres,

miközben nem tud egy ilyen fontos témáról, mint a gazdasági szankciók kérdése, egy értelmes mondatot elmondani. A honlapon a baloldali honatya végzettsége, illetve nyelvismerete nincs feltüntetve.