Itt a térfigyelő kamera felvétele a budapesti kisteherautós autótolvajról

platós kisteherautóval loptak el parkoló autókat Budapesten
platós kisteherautóval loptak el parkoló autókat Budapesten
Vágólapra másolva!
Egy 31 éves férfi márciusban platós kisteherautóval több parkoló autót is ellopott Budapesten. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt ellene. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy fiatal férfi tavasszal elhatározta, hogy a platós kisteherautójával Budapest különböző kerületeiből parkoló autókat fog ellopni. Egyelőre ismeretlen módszerrel kinyitotta a lezárt kocsikat, majd felhúzta a platóra, és elhajtott.

Március 9. és március 15. között összesen négy autót lopott el a 13., 14., 18., és a 4. kerületből.

Az ügyészek közzétették a térfigyelő kamera felvételét, amelynek az elején a kisteherautó látható, majd az, ahogyan megközelíti az egyik helyszínt. A végén pedig a platón már az egyik elopott kocsi is rajta van:

A zuglói rendőröknek sikerült azonosítaniuk az autótolvajt, akivel szemben elfogatóparancsot adtak ki. H. Ferenc március 21-én feladta magát a 14. Kerületi Rendőrkapitányságon.

platós kisteherautóval loptak el parkoló autókat Budapesten Forrás: Police.hu

A nyomok egy üllői telephelyre vezették a nyomozókat, ahonnan két lopott autó váza is előkerült a törmelék alól. Mielőtt a férfi szétszedte volna őket, a telepen felhalmozott hulladék meggyulladt és átterjedt a kocsikra, amelyek értéke összesen közel 600 ezer forint volt.

Az autók teljesen kiégtek.

A férfit kétrendbeli lopással és egyrendbeli hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsították meg és hallgatták ki. Beismerő vallomást tett.

Azt mondta, egy rábízott munkabért tippmixre költötte, amit a kocsik darabjaiból begyűjtött pénzből akart megadni.

A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség a 31 éves férfit végül négyrendbeli üzletszerűen, és ebből három esetben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolta meg.