Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pénzváltás ürügyével lopott egy fiatal páros - videó

lopás
Vágólapra másolva!
Egy nő és egy férfi közösen rabolt ki egy embert, akit arra kértek, hogy váltson fel nekik 200 forintot. A páros férfi tagja egy hasonló lopást elkövetett már korábban és garázda is volt. A pár bűncselekményét rögzítette a bolt kamerája.
Vágólapra másolva!

2021. január 21-én egy 20 éves férfi a mosonmagyaróvári bevásárlóközpontban azzal szólított meg egy nőt, hogy váltson fel neki egy 200-ast, mert a telefonfülkét akarja használni.

A nő elővette a pénztárcáját, és amíg az aprót kereste, a férfi elvonta a figyelmét és kivett a tárcájából egy 20 ezer forintos bankjegyet.

Február 12-én a férfi egy 20 éves nő segítségével megint lopott, de ezúttal a fővárosban. Budapest 18. kerületében szólítottak meg egy férfit, és megint arra kérték az áldozatukat, hogy váltson fel nekik pénzt. A férfi elővette a szatyrából a levéltáskáját,

amiben 170 ezer forint készpénz, aprópénz, bankkártya és egyéb iratok voltak.

Kivette az aprót és a táskát visszatette a szatyor tetejére. Amíg a nő az apró számolásával elterelte az áldozat figyelmét, a férfi ellopta a levéltáskát. Erről felvétel is készült:

A tolvaj férfi pár nappal később két kabátot akart lopni egy budapesti pláza ruhaboltjából. A próbafülkében kitépte belőlük az áruvédelmi eztközt, de az üzlet kapuja mégis bejelzett, így tetten érték. De ezzel még nem ért véget a "bűnözői karrierje".

Február 3-án Mosonmagyaróváron a férfi ököllel beütötte egy patika ablakát, ami berepedt, több tízezres kárt okozva.

Az ügyészek a férfit üzletszerűen elkövetett lopásokkal és garázdasággal vádolják, a nővel szemben pedig bűnsegédként elkövetett lopás a vád. A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetést, társával szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről