Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Veszélyes anyag folyt ki egy kamionból az M3-ason, lezárták az autópályát

Vágólapra másolva!
Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja arról számolt be, hogy megsérült egy kamion tartálya az M3-ason, ami miatt veszélyes anyag folyt az útra. Emiatt az autópályát lezárták 15 óráig.
Vágólapra másolva!

Az oldal azt írja, hogy a kamion tartálya az M3-as autópálya 163-as kilométerénéln Hejőkürt térségében, a Debrecen felé vezető oldalon sérült meg.

A kamion veszélyes anyagot szállított, amely az úttestre került, ezért annak eltávolításáig az érintett szakaszon a pálya mindkét oldalát lezárták.

A helyszínre több városból érkeztek tűzoltók, többek között a miskolci, a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltókat is riasztották.

A tűzoltók lekísérték egy földútra a kamiont, ahol egy másik kamion tartályába felfogják a veszélyes anyagot átszivattyúzni.

A katasztrófavédelem mobil laborja Hejőkürt település utcáin ellenőrzi a levegő minőségét. Más egységek a környéken gázérzékelővel vizsgálják, került-e a levegőbe a veszélyes anyagból, de eddig nem mértek semmilyen értéket.

A rendőrség azt írja, hogy a forgalmat forgalmat a 35-ös, 3-as számú főútra útra terelték.

Frissítés: A rendőrök a társszervekkel végzett műszaki mentést 15 órakor befejezték, az érintett útszakasz forgalma ismét zavartalan.

Címlapi képünk illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről