Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kovács Zoltán: A magyar kormány mindig is a béke mellett volt

KOVÁCS Zoltán
Esztergom, 2022. november 22. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvénye előtt Esztergomban 2022. november 22-én. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán, a miniszterelnökség nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt Magyarország megítéléséről, a sajtó felelősségéről, de szóba került a vadászat fontossága is.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár elmondta, az elmúlt időszakban, de különösen az elmúlt két évben egy olyan média környezet alakult ki, ahol a magyar kormány által követett és közvetített logika köszönőviszonyban sincs azzal a képpel, amit a nemzetközi sajtó egy része kíván láttatni az országról. Természetesen a feladat az, hogy ezt a logikát ismertetni kell. Erre hozta fel Kovács Zoltán példának, hogy a miniszterelnök, amikor a német kancellárnál járt, akkor utána részt vett a német sajtó által rendezett háttérbeszélgetésen, ahol igen ellenséges volt a hangulat.

Ám összességében arra a következtetésre jutottak, hogy a miniszterelnök által elmondottaknak, a magyar kormány által követett logika igenis következetes, amit persze lehet elfogadni vagy nem elfogadni, de mégis el kell ismerni. Azt is elismerték ennek a találkozónak a végén, hogy a magyar logikának van közép-európai érdeke és értéke is, ám sajnos az is igaz, miután nem a párbeszéden van a hangsúly, így ez nem jött át teljes egészében.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről