Felkavaró részletek derültek ki a Döcher-gyilkosságról - videó

1999-es kettős gyilkosság
Vágólapra másolva!
Előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés miatt emeltek vádat az ügyészek azzal férfivel szemben, aki megrendelte volt barátai kivégzését két évtizeddel ezelőtt. Kiderült, mi történhetett pontosan a végzetes februári napon.
Vágólapra másolva!

1999. február 2-án két holttestére bukkantak a 15. kerületi Palotás kisvendéglőben. Mint az közismert, a vendéglő tulajdonosát,

Döcher Györgyöt és a bolgár testőrét végezték ki ezen a napon.

A gyilkossággal két férfi gyanúsítottak meg, majd fogtak el 2021. október 8-án. Idén ősszel, november 25-én zárták le a nyomozást, a héten pedig már már vádat emeltek az ügyben, amelyben lett az egyik áldozat. A vád szerint, a most 52 éves, H. Sándor, akkori becenevén Turek, 1991 és 1998 között jó barátja volt az áldozatnak, az alvilágból ismert Csontkezűnek. Mindketten egy bűncselekmény miatt elrendelt előzetes letartóztatásban ismerkedtek meg a másik áldozattal, a bolgár férfivel.

1998 nyarán Turek kapcsolata megromlott Döcherrel, aki ebben az időben már inkább a bolgár férfival tartotta a kapcsolatot.

Amikor Turek megismerte az egyik szlovákiai bűnbanda fejét, akinek anyagi és logisztikai segítséget is nyújtott Budapesten, elhatározta, hogy az újonnan szerzett kapcsolatait felhasználva, megöleti volt barátait. Döcher akkor egy ítélet miatt nem volt szabad, de megengedték, hogy a saját kisvendéglőjében dolgozzon 1998 decemberétől. Ott lehetett reggeltől estig. A vendéglő munkaviszonyt igazolt a férfinak, miközben Döcher a nap nagy részében egy számára kijelölt asztalnál ült, ahol a barátaival és ismerőseivel találkozott, köztük a bolgár férfival. Turek ezt megtudta és elmondta a szlovákiai bűnbanda fejének, aki megbízta egy ismerősét azzal, hogy kövesse el ellenük a merényletetet. A most 56 éves, szlovák férfit a bűnbanda egyik tagja vitte a helyszínre és a támadás után el is vitte onnan. Döcher asztalánál beszélgetett a két áldozat, amikor belépett a szlovák merénylő,

odament hozzájuk, és egy hangtompítós géppisztollyal összesen 20 lövést adott le, főként az áldozatok fejére és nyakára.

rendőröknek:

A dunaszerdahelyi maffiacsoport vezetője, a gyilkosságért cserébe, azt kérte a magyar férfitól, hogy intézze el az ő ellenfeleit, ami meg is történt, amikor 10 maffiózót gyilkoltak meg egy dunaszerdahelyi étteremben.

Az ügyészek a két férfival – az 52 évessel, mint felbujtóval – szemben előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés miatt emeltek vádat azzal együtt, hogy azt kérték, ítéljék életfogytiglani börtönbüntetésre, a feltételes szabadon bocsátást pedig 20 évben határozták meg.

Emellett kezdeményezték, hogy a szlovák támadót az országból is utasítsák ki.

A két férfit letartóztatták, így várják a tárgyalást.