Hollik István: Az energiabiztonság a legfontosabb

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, szavazás, Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Erzsébet tér, Polgármesteri Hivatal
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
Vágólapra másolva!
Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a legújabb konzultációról, az energiahelyzetről, valamint a pedagógusok ügyéről.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a rövidesen záruló legújabb nemzeti konzultáció során eddig több mint egymillió válasz érkezett be. Véleménye szerint ez egy olyan jelentős szám, amit már Brüsszelben sem lehet figyelmen kívül hagyni. Ez azért is fontos, tette hozzá, mert egyrészt ma már egyre többen hívják fel az európai vezetők figyelmét az elhibázott szankciós politikára, másrészt itt a mostani olajársapka, ami kifejezetten komoly nehézségeket fog okozni. Az olaj ára, és így a többi energia ára is megugrik, másrészt pedig az ellátással gondok lesznek. Bár Magyarország, Szlovákia és Csehország kimaradt az olajársapkából, de bizony ennek hatásait mi is megérezhetjük az ellátás nehézségeiben. Egyelőre úgy látszik, hiába minden figyelmeztetés elemzők, közgazdászok, de a magyar kormány részéről is, Brüsszel ezekre nem hallgat.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.