Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hollik István: 2022 legsúlyosabb kérdéseiben a dollárbaloldal ismét nem a magyarok oldalára állt

Hollik István interjú
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!
2022-ben ismét megtapasztalhattuk, hogy a Magyarországot érintő legsúlyosabb kérdésekben a dollárbaloldal nem a magyarok oldalára állt - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.
Vágólapra másolva!

Hollik István az MTI-hez eljuttatott videóüzenetében közölte: „Márki-Zay Péter, a dollárbaloldal bukott miniszterelnök-jelöltje kikotyogta, hogy a teljes kampányukat külföldről finanszírozták. Az állami támogatás háromszorosát, hárommilliárd forintot kaptak, ami az elmúlt 30 év legnagyobb külföldi befolyásolási kísérlete”.

- mondta. Hollik István erre példaként említette az elhibázott brüsszeli szankciókat, majd jelezte, hogy azok "fordítva sültek el":

energiaválságot és szankciós inflációt okoztak. A baloldal ennek ellenére a mai napig kiáll a szankciók mellett és támogatja azokat.

A kormánypárti politikus szavai szerint a dollárbaloldal azt is megpróbálta elérni, hogy Magyarország ne jusson hozzá az őt megillető uniós forrásokhoz. A dollárbaloldal támogatott egy olyan európai parlamenti javaslatot, amelyben a baloldali többségű EP arra próbálta meg rávenni az Európai Bizottságot, hogy "politikai zsarolásként" ne fizessék ki e forrásokat.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hollik István emlékeztetett arra is, hogy Gyurcsányné árnyékminisztere, Molnár Csaba és a momentumos Cseh Katalin még előterjesztői is voltak ennek a szégyenteljes javaslatnak.

Álláspontja szerint míg ők a források visszatartásán dolgoztak, valójában a pedagógus-béremelésekre mondtak nemet.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, szerencsére politikájuk nem vezetett sikerre, hiszen a magyar kormány és az EB konstruktív tárgyalásokon fontos lépéseket tett annak irányába, hogy ezek a források megérkezhessenek végre Magyarországra.

„A dollárbaloldallal ellentétben a Fidesz-KDNP számára továbbra is Magyarország az első” - mondta, majd úgy fogalmazott: „Tudjuk, hogy nehéz év áll előttünk ezért minden erőnkkel Magyarország érdekeiért fogunk harcolni 2023-ban is”.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről