Ezek lesznek 2023 legtrendibb bútorai

plank wooden wood table lamp pillow brown 3d 3d rendering background beige blank color concept copy space cozy decor decoration design earth tones empty floor furniture green home house indoor interior light living room mock up mockup plant room sofa spac
Sofa in brown living room interior with free space for mockup, 3D rendering
Vágólapra másolva!
Ha éppen most fogtunk bele új otthonunk berendezésébe, vagy unjuk már a lakásunk mostani enteriőrjét, és egy kicsit feldobnánk azt, akkor érdemes körbenéznünk a 2023-as bútortrendek között! A legújabb irányzatok ugyanis rengeteg izgalmat tartogatnak, amelyeket kár lenne kihagyni, ha egy kis inspirációra vágyunk.
Vágólapra másolva!

A következőkben tehát bemutatjuk, mire számíthatunk a lakberendezés terén 2023-ban, de arra is kitérünk, hogyan célszerű belefogni a legújabb trendek alkalmazásába.

Hogyan kezdjük?

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy meglátott egy csodálatos kanapét, egy tetszetős szőnyeget vagy éppen egy lélegzetelállító függönyt, de valahogy rögtön érezte, hogy az ő otthonában nem igazán tudna kiteljesedni. Nos, ez az az irány, amelyen el kell indulnunk. Nézzük, mire is gondolunk!

A 2023-as bútortrendek között biztosan lesz olyan, amibe első látásra beleszeretünk majd. Azonban ilyen esetekben – legalább részben – racionális döntést kell hoznunk: nem választhatunk olyan darabokat, amelyek dizjánja, színe, mintája vagy éppen anyaga tökéletesen szembemegy a mi stílusunkkal. Feltételezzük, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően alakítja ki a lakását vagy házát – ehhez pedig érdemes hűnek maradni, egy felújítási folyamat során is. Ha ugyanis nem így teszünk, könnyen lehet, hogy elmúlik a helyiségek komfortos, otthonos érzése. Erre pedig senki sem vágyik, nem igaz?!

Forrás: Origo

2023 legtrendibb bútorai

Most már látjuk, hogy mi az, amit mindenképpen szem előtt kell tartanunk, ha szeretnénk néhány igazán divatos bútort vásárolni az otthonunkba. Nincs is más hátra, mint hogy megnézzük, mi mindenből válogathatunk!

Fenntarthatóság

Ez egy több szempontból is jó irány: a fenntartható bútorok jót tesznek a környezetnek, de kellemes, természetközeli hangulatot is keltenek az otthonunkban. Választhatunk a fenntarthatóság jegyében anyagokat – például kendert vagy természetes mangófát – és stílusokat – egyszerű, letisztult formákat – is.

Vintage

Azok, akik szeretnek használt bútorokra vadászni, most szerencsésnek érezhetik magunkat – avintage ugyanis újra hódít! Érdemes körbenézni tehát az ilyen bútorokra „szakosodott” üzletekben, garázsvásárokon, bolhapiacokon, sőt akár az online fórumokon is, hiszen igazi kincsekbe lehet botlani. Sőt! Már olyan vállalkozásokat is találunk bőven, amelyek azzal foglalkoznak, hogy új életet lehelnek az ilyen darabokba. Használjuk a kreativitásunkat!

Íves bútorok

Már 2022-ben is egyre több helyen láthattunk kényelmes, dizájnosan ívelt bútorokat – elsősorban a kanapék, illetve fotelek kínálatában. Ez az irány pedig jövőre is megmarad. Az ilyen darabokat érdemes a hagyományos, letisztult formákkal párosítani, ami egészen meghökkentő, drámai hatást kelthet.

Méretes darabok

Itt az idő: végre újra összeülhetnek a családtagok vagy a barátok egy-egy kellemes, közös programra. Az ő kényelmüket pedig biztosítanunk kell! Éppen ezért kétségtelenül hódítani fognak a nagyobb méretű bútorok, amelyek több ember kiszolgálására is alkalmasak. Legyen szó kávézóasztalról vagy kanapéról, a méret jövőre számítani fog!

Nád

Talán nem számítottunk rá, de újra visszatér egy régi nagy kedvenc, a nád. Mint már említettük, az olyan fenntartható anyagok, mint a kender vagy a mangófa biztos befutónak számítanak 2023-ban, de mellettük szorosan ott lesz a nád is. Ez ráadásul egy olyan alapanyag, ami számos módon beépíthető az egyes helyiségekben. Náddal készült falpanelek, koronalécek, nádas fiók- és ajtólapok… és még sorolhatnánk!

Bátorság!

2023-ban nem kell félnünk semmitől, ami a lakberendezést illeti: divatba jönnek ugyanis a merész, határozott, szokatlan bútorok és kiegészítők. Ez megjelenik majd a minták – legyen az csíkos vagy éppen virágos –, de a színek – vad, vibráló árnyalatok – terén is. Ha már jó ideje kinéztünk magunknak egy-egy feltűnő darabot, most itt az idő, hogy beszerezzük. De azért ne feledjük a gondolatot, amivel a cikket indítottuk!