Azbej Tristan: Magyarország továbbra is élen jár a keresztény kultúra és ás az üldözött keresztények védelmében - videó

Azbej Tristan államtitkár, interjú, Arcok és történetek, 2022.03.09.
Vágólapra másolva!
Azbej Tristan, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője, Facebook-bejegyzésében beszámol a keresztények védelméért tett erőfeszítésekről.
Vágólapra másolva!

Bár idén a hírek a szomszédos háborúra irányultak, most, karácsony idején különösen fontos, hogy itt a keresztény Magyarországon is gondoljunk rá: üldözés és tragédiák sajnos máshol is vannak, és a keresztény vallás lett a világ legüldözöttebb vallása - fogalmaz az államtitkár a videójában.

- hívta fel rá a figyelmet.

Azbej Tristan hozzátette, hogy más -hozzán közeli nyugati - országokban, fizikailag ugyan még nem fenyegetik a keresztényeket, de a keresztény vallás és kultúra elleni támadás már elindult, nem szívesen látják a karácsonyi hagyományokat, átnevezik ezeket és még a boldog karácsony köszöntést is betiltanák.

- hangsúlyozta.

- tette hozzá.

Mint kifejtette az államtitkár,

Idén segítségére siettünk a terroristák által támadott afrikai híveknek, és együtt ünnepelhettük meg az iraki keresztényekkel, hogy az Iszlám Állam által lepusztított iskolájuk helyett új épülehetett - tette hozzá.

- hívta fel rá a figyelmet az államtitkár.

Így üzenjük meg azoknak akiket ártatlanul üldöznek a Krisztus-hitük miatt: Magyarországra, a magyar emberekre számíthatnak

- hangsúlyozta.

Még a mostani nehéz körülmények közepette is kiállunk az üldözött keresztények mellett. Áldott, békés karácsonyt mindnyájuknak! - zárta üzenetét Azbej Tristan, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért felelős államtitkára.