Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Túlélte az öngyilkossági kísérletet a Gyürén vonat elé lépő 11 éves kislány

Vonat
illusztráció
Vágólapra másolva!
Már sokkal jobban van és hamarosan a kórházból is kiengedik azt a 11 éves kislányt, aki szeptember végén önszántából lépett a vonat elé Gyürén. Vandára plasztikai műtétek sora vár a teljes gyógyulásig, de már boldog és ahhoz is van ereje, hogy vitatkozzon az őt nevelő nagyszüleivel – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Egy hónappal ezelőtt még az életéért küzdöttek az orvosok, mentőhelikoterrel vitték kórházba, amikor véget akart vetni az életének. A Záhony felől érkező vonat elé lépett Gyürénél. A mozdonyvezető ugyan észrevette, de már nem volt ideje megállni. Súlyos koponyasérülése lett és a bokája is szilánkosra tört. A héten viszont már talán haza is mehet a családjához a 11 éves kislány.

A gyereket hónapokig tartó iskolai zaklatások sora sarkallta arra, hogy megpróbáljon öngyilkos lenni. Két osztálytársa a kinézete miatt csúfolta, de az is előfordult, hogy megverték.

Emiatt úgy döntött, nem érdemes tovább élnie. Az iskolai zaklatásokkal kapcsolatban a kislányt nevelő nagypapa az iskolát hibáztatja. Azt mondja, annak ellenére, hogy ő jelezte a tanítóknak, hogy gond van, ők nem tettek semmit.

Az iskola fenntartója a baleset után azt nyilatkozta, hogy belső vizsgálatot indítanak és gyűjtést szerveznek a kislány családjának. Az osztálytásaival pedig iskolapszichológus fog foglalkozni.

A nagyapja nagyon örül, hogy Vanda haza fog térni, egy ünnepséget is szerveznek a tiszteletére. Az iskolának viszont nem tud megbocsátani a család.

Az idős férfi még jelképes tüntetést szervez is az intézményhez, mert úgy véli, ha lett volna iskolaőrség, mindez nem történt volna meg. Vanda valószínűleg egy kisvárdai általános iskolában fogja folytatni a tanulmányait, mert nem akarják, hogy a korábbi zaklatóival kelljen egy iskolába járnia.

illusztráció Forrás: pixabay.com


A kislány teljes felépüléséig még hosszú az út.

Számos plasztikai műtétre van szükség, de már sokkal jobban érzi magát lelkileg, és megígérte a rokonainak, hogy többé nem próbálja meg eldobni az életét. Mivel a balesetben a koponyája és a nyelve is megsérült,egy ideig nem tudott beszélni és enni, de az orvosoknak köszönhetően ez már a múlté. Vanda azzal szokta felhívni a nagypapáját, hogy mikor viszi már neki a hamburgerét.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot! Amennyiben Ön akár szóbeli, lelki, fizikai bántalmazás, vagy szexuális erőszak áldozata, joga van a segítséghez! Jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről