Két brutális gyilkosság is történt Miskolcon

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy hajléktalan férfi Miskolcon fakaróval halálra verte alkalmi ismerősét, egy másik férfit pedig késsel ötvenszer megszúrt, majd a holttestet paplanhuzatba tekerte és kútba dobta. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt a 26 éves férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy férfi hajléktalanként élt Miskolcon. 2020 augusztusában megismerkedett egy másik férfival, elcsalta egy hétvégi-házas övezetbe, majd közös ivás után egy több mint másfél méteres

fakaróval tizenhétszer megütötte az egész testén.

Az áldozat a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A holttestet elvonszolta és egy fás, bokros területen elrejtette.

Forrás: Origo

2020 szeptemberében a vádlott más hajléktalanokkal együtt Miskolcon egy elhagyatott épületbe költözött. Az egyik este valamennyien ittak, az egyik férfi már elment aludni.

A hajléktalan utánament, és egy késsel ötvenszer megszúrta,

majd a holttestet egy paplanhuzatba csomagolta és bedobta az udvaron lévő kútba.

A férfi szeptember elején összeismerkedett egy másik férfival, akinek felment a lakására. Berúgtak. Amikor a házigazda elaludt, a ruhájából kivette a pénztárcáját, abból 14 ezer forintot és a személyes okmányával együtt elment.

Az ügyészség a letartóztatás alatt álló, büntetett előéletű, különös visszaeső férfivel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki.