Nacsa Lőrinc: A közösségek megtartó ereje kiemelkedően fontos

NACSA Lőrinc
Budapest, 2021. december 1. Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a tengerészek képzéséről, képesítéséről és az őrszolgálat ellátásáról szóló 1978-as nemzetközi egyezmény módosításait célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 1-jén. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője, frakciószóvivő a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a keresztény értékek védelméről.
Vágólapra másolva!

A politikus legelőször arról beszélt, hogy a keresztény értékek, a keresztény politika védelme a jelenlegi kor egyik legnagyobb kihívása. Sajnálatos tény, hogy ma a világban a kereszténység vált a legüldözöttebb vallássá. Mindezek mellett ráadásul egyre inkább erőre kap Európa nyugati felén az antiszemitizmus is. Mindenfajta vallásüldözés megengedhetetlen, jelentette ki Nacsa Lőrinc. Van különbség azonban az üldözések formájában. Míg a Közel-Keleten és például Afrikában valóban emberek életét fenyegetik, csupán csak azért, mert más vallásúak, mint a többség, jelen esetben keresztények, ezzel szemben Európában egy szellemi vallásüldözés folyik, jelképeket igyekeznek megszüntetni, különböző tereket próbálnak bezárni.

Míg az ellen a vallásüldözés ellen, ami például a Közel-Keleten zajlik, Magyarország úgy tud fellépni, hogy évek óta működteti a Hungary Helps programot, ahol a helyi közösségek életét próbálják támogatásokkal megkönnyíteni. Ami az ideológiai vallásüldözést illeti, emelte ki a képviselő, az ellen más eszközökkel kell küzdeni. Egész egyszerűen vissza kellene térni az Európai Unió, és elődjének a közös értékeihez. Ezt a közösséget egykor kereszténydemokrata politikusok alkották meg, a zsidó-keresztény kultúra jegyében, és ez vezette sikerre hosszú időn át Európát.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.