Két férfi háromszor lőtt fejbe egy kutyát Borsodban

gyász, szomorúság, kutya
A kutyák nagy része elvesztette a játékhoz való kedvét
Vágólapra másolva!
Egy borsodi férfi keverék kutyája sokat és mindig hangosan ugatott, valamint gyakran kiszökött és emberek, más kutyák után futott. A gazdája emiatt megbeszélte a szomszédjában élő vadásszal, hogy megölik az állatot. A vadász háromszor lőtte fejbe a kutyát, amíg a gazdája lefogta.
Vágólapra másolva!

A 27 éves férfi 2020 szeptemberében az egyik ismerősétől kapott egy keverék kölyökkutyát, amit a borsodi házának udvarán tartott. A kutya közepes testű lett, sokat és hangosan ugatott, valamint rendszeresen kiszökött, gyalogosok és más kutyák után futott, amit a szomszédok szóvá tettek.

A férfi attól tartott, hogy a kutya meg fog támadni valakit, ezért azt gondolta, hogy el kellene altatni, de arra nem volt pénze.

Képünk illusztráció Forrás: Pinterest

Idén márciusában átment a vadász szomszédjához. Megállapodtak, hogy a vadász lelövi a kutyát. Ezek után egy erdős részre vitték az állatot, ahol az 51 éves vadász a fejéhez tartott egy gázfegyvert és elsütötte. A kutya nem sérült meg, de nagyon megijedt. A gazdája megnyugtatta, majd a vadász megint lőtt. Ekkor az állat megsérült, de még élt.

A vadász hazament a puskájáért, amivel fejbe lőtte, gyakorlatilag kivégezte a kutyát.

A rendőrök akkor fogták el őket, amikor el akarták temetni az állatot.

Az ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a két férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre őket, a vadászt pedig tiltsák el a foglalkozásától.