Hazudott Baranyi Krisztina, pontosan tudta, hogy a Pesti Srácok újságírója fogja kérdezni

Baranyi Krisztina, ATV
Vágólapra másolva!
Kárász Róbert a Mandinernek adott interjújában arról beszélt, hogy Baranyi Krisztina igenis tudott a botrányos műsor előtt arról, ki fogja őt kérdezni. A műsorvezető a következő két hétben nem megy be az ATV-be, előre tekint - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Tovább bonyolódik Baranyi Krisztina és a Pesti Srácok újságírója ATV-s összetűzésének ügye. Amint arról az Origo is beszámolt, a ferencvárosi polgármester az ATV múlt pénteki Szigorlat című műsorában nem volt hajlandó válaszolni a kérdezőnek hívott Szalai Szilárd kérdéseire. Akkor ezt mondta: Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, ugye én régóta hangoztatom, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt megtenni. Nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el.

Az elmúlt héten a botrány további hullámokat vert és sokan találgatták, hogy vajon Baranyi tényleg a stúdióban szembesült-e azzal, hogy Szalai áll majd vele szemben.

A polgármester szerint igen, azonban a műsort vezető Kárász Róbert cáfolta ezt.

A csatorna részéről a műsorban kérdező Kárász egy hozzászólásban megemlítette:

Baranyi Krisztina a 24.hu-nak arról beszélt, hogy Kárász hazudik. "Az ATV műsorvezetője pontosan úgy csúsztat és torzít, mint a szennymédia propagandistái."

„Ez becsületbeli ügy, nekem tiszta a lelkiismeretem" – Kárász Róbert. Forrás: Media 1

Az ATV is reagált a vádakra: "Kárász Róbert az ATV engedélye nélkül kommentált a Facebookon, és mivel a leírtak nem tükrözték a valóságot, a csatorna arra kérte, hogy törölje a megjegyzését."

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd egy hétfőn megjelent interjúban még azt állította, hogy Baranyinak is meglett volna a lehetősége, hogy jelezze, nem kíván a Pesti Srácok újságírójával egy műsorban szerepelni.

- tette hozzá Németh S. Szilárd. Az ATV-nél egyébként már a felmondási idejét töltő Kárász az ügyre így reagált:

– fogalmazott elöljáróban. Elismerte azonban, hogy nem kért engedélyt a csatornától arra, hogy reagáljon Fürjes Balázs államtitkár posztja alatt az ott folyó vitára, de számtalanszor hozzászólást írt már a közösségi médiában, nem gondolta, hogy ez szükséges. Aztán a mai nap folyamán az ATV részéről jelezték, hogy a komment miatt keressem meg, hívjam fel Baranyit, tisztázzam vele a helyzetet. Felhívtam! Hosszan beszéltünk, higgadtan. Ő tartotta magát ahhoz, hogy nem úgy emlékszik, ahogy én, vagyis nem értettünk egyet. De a telefonbeszélgetés során nem mondott semmilyen dehonesztálót vagy sértőt, durvát, pláne nem olyan szitkokat, amiket fél órával később nyilvánosan a fejemre szórt. Sőt,

- tette hozzá Kárász. A műsorvezető kifejtette:

Hozzátette, hogy nagyon különösen tartja, hogy egy polgármester így viselkedik.

Kárász mindenesetre hangsúlyozza: ezt a fejezetet lezártnak tekinti, most a jövőre kíván koncentrálni, előre tekint.