Gyurcsányné menekül a Bajnai-féle Datadat-botrány elől, "árnyékminisztere" válaszol helyette - videó

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Áldás utcai Általános Iskola, Budapest, DOBREV Klára; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2022. április 3. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak, miután leadták szavazataikat a budapesti Áldás utcai Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Először jelent meg a nyilvánosság előtt Gyurcsány felesége azóta, hogy kiderült: a Bajnai Gordonhoz köthető adatkezelő cég, a DatAdat könyvelése ugyanott készült, ahol az a Kft. is működik, amin keresztül a Gyurcsány-párt EP-képviselői az uniós forrásaikhoz jutnak. Gyurcsány Ferenc felesége a dollárbaloldal legújabb botrányáról nem akart beszélni, ez a feladat "árnyékminiszterére" hárult.
Vágólapra másolva!

A Szegi nevű 300 fős kistelepülés azért került a figyelem középpontjába, mert a NAV egy házkutatás során itt találta meg a DatAdat könyvelését. A Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz és egykori titokminiszteréhez, Ficsor Ádámhoz köthető cégcsoport azért került a hatóságok látóterébe, mert 2020-ban félmilliárd forintnyi bevételnövekedésre tett szert. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a DatAdattal szemben. Mint kiderült, ugyanebben az ingatlanban működik a Legal and Finance Kft is, ez pedig Gyurcsányné honlapján is fellelhető, ráadásul mint kifizetőhely van megadva.

Gyurcsány Ferenc felesége azonban az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésekre nem válaszolt, helyette Molnár Csabának adta át a szót. A - vicces nevén - árnyék-kancelláriaminiszter pedig azt mondta, hogy amikor a Gyurcsány-párt szerződést kötött az érintett céggel, akkor még nem is létezett a DatAdat, szerinte a kettő között nincsen összefüggés. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy pártja dolgozott-e a DatAdattal, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ilyen típusú szolgáltatást végző cég munkáját biztosan igénybe vették már.