Vágólapra másolva!
Előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 58 éves férfi ellen, aki úgy gondolta, hogy a felesége megcsalta, ezért eltervezte, hogy megöli. A balkezes támadó jobb kezét használta, amikor konyhakéssel a nyakán többször megszúrta, de a szúrások gyengék voltak, így 8 napon túli gyógytartamú sérüléseket okozott.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi az egyik borsodi kistelepülésen élt a feleségével egy családi házban. 2020. február hónaptól egy betegség következtében a bal keze lebénult, nehezen tudta mozgatni, pedig korábban ez volt a domináns keze, de innentől a gyengébb, ügyetlenebb jobb kezét használta.

Féltékeny volt a feleségére, mert úgy képzelte, hogy megcsalta, ami miatt többször veszekedett is vele.

rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció) Forrás: Police.hu

Eltervezte, hogy megöli, ezért február egyik estéjén magához vett egy 30 cm hosszúságú konyhakést, és a közös hálószobájukban a párnája alá dugta, aztán elaludt. Másnap reggel a felesége ébresztette és iskolába indította közös gyermeküket és visszafeküdt az ágyba. Ekkor támadt rá a férfi.

Elővette a konyhakést, és nyakon szúrta.

A feleség védekezett, megpróbálta eltolni magától férje kezét,

aki újból a nyakán és a hátán többször megszúrta.

A nőnek sikerült elmenekülnie és a másik szobában lévő lánya szobájában bezárkóznia. Az áldozatnak a nyakán 8 napon túl gyógyuló szúrt, metszett sérülései keletkeztek. Azért nem halt meg, mert férje jobb keze nem volt elég erős hozzá. A támadás után a férfi megpróbált öngyilkos lenni, de még ez sem sikerült neki.

A konyhakéssel a nyakán és a mellkasán saját magának is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozottt.

Az ügyészek a büntetlen előéletű letartóztatás alatt álló férfivel szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak azzal, hogy a feltételessen se lehessen szabadon bocsátani.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!