Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Brutális támadás ért egy 91 éves asszonyt a Normafánál

A fővárosi nyomozók elfogták azt a férfit, aki két idős asszonyt is brutálisan megtámadott 2021 novemberében
a fővárosi nyomozók elfogták azt a férfit, aki két idős asszonyt is brutálisan megtámadott 2021 novemberében
Vágólapra másolva!
Két idős asszonyt is megtámadott egy 42 éves férfi tavaly novemberben Budapesten, de olyan brutálisan, hogy az egyiküket életveszélyes fejsérülésekkel vitték kórházba és a másik is a fején sérült meg. A többszörösen büntetett előéletű rabló ellen újra vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az Origónak küldött közleményük szerint.
Vágólapra másolva!

Az első áldozat

A vádirat szerint tavaly ősszel, november 16-án délután egy férfi a 12. kerületi Normafa úton sétált, amikor meglátott egy 91 éves asszonyt. Elhatározta, hogy kirabolja. Egy ideig követte gyalogoló áldozatát, majd

egy kemény, tompa tárggyal, hátulról nagyon erősen fejbe vágta.

Az asszony azonnal elvesztette az eszméletét és a földre zuhant, támadója pedig ezt kihasználva elvette tőle a táskáját, amiben az iratai mellett körülbelül 10 ezer forint és egy bankkártya volt. A férfi elmenekült, az életveszélyes állapotban lévő asszony pedig kórházba került.

A rabló azonnal elkezdte használni az asszony bankkártyáját.

Már a támadás napján, de másnap is fizetett vele több dohányboltban és más üzletben mintegy 15 ezer forint értékben. Ráadásul tízszer használta a budapesti metrómegállók jegyautomatáinál, menetjegyek és bérletek vásárlására is ezt használta. Ezekre összesen 50 ezer forintot költött az asszony nyugdíjából.

A második áldozat

Másnap, 2021. november 17-én délelőtt a férfi a hátizsákjába tett egy 40 cm hosszú fémrudat és az Örs vezér térre utazott, hogy újabb áldozatra vadásszon. Észrevett egy hazafelé sétáló, 77 éves asszony, akit egészen hazáig követett. Amikor a társasházhoz értek, a férfi is belépett a lépcsőházba az asszony után és beszállt vele a liftbe.

Itt vette elő a fémrudat, amivel hátulról fejbe ütötte.

Ez az asszony nem ájult el. Verekedni kezdtek, miközben az áldozat segítségért kiabált, amitől a rabló megijedt és zsákmány nélkül elmenekült. Az asszonynak csak a fejbőre repedt be, de ennél nem lett komolyabb baja. A szakértők szerint viszont "a bántalmazás jellege és eszköze alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is".

A Fővárosi Főügyészség a 42 éves férfit, mint többszörös visszaesőt,

életveszélyt okozó testi sértéssel, súlyos testi sértés kísérletével, időskorú személy sérelmére elkövetett rablással, illetve annak kísérletével, továbbá információs rendszer felhasználásával elkövetett csalásal vádolja.

Fegyházba küldenék azzal, hogy feltételessen se szabadulhasson ki onnan. A rablót már letartóztatták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről