Fegyházban töltheti hátralévő életét egy 73 éves budapesti asszony

Vágólapra másolva!
Évtizedekre fegyházba kerülhetnek egy drogkereskedő bűnszervezet tagjai, köztük egy 73 éves nő is. A rendőrök 2019 januárjában 200 millió forint értékű drogot foglaltak le tőlük egy óbudai mélygarázsban. Az ügyészség a bűnszervezet vezetője esetében életfogytiglani fegyházbüntetés érdekében fellebbezett.
Vágólapra másolva!

A bűnszervezet vezetője egy 49 éves férfi volt, aki 2018 novemberétől egy olyan bűnszervezetet működtetett, amely főleg kokaint és szintetikus drogokat szállított Hollandiából Magyarországra és aztán itthon eladta. A 49 éves férfinak voltak külföldi bűntársai, így ő rendelte meg a drogot.

A szállítást főleg a férfi most 73 éves édesanyja végezte,

két további bűntársuk pedig a drog beszerzésében, tárolásában, és belföldi értékesítésében vett részt. A szervezet tagjai a szállításhoz Magyarországon béreltek autót, amivel általában az anya és fia Hollandiába utazott, társaik pedig repülővel mentek utánuk. A megvásárolt drogot a bérelt autó gyári karosszériájának üregeiben rejtették el.

A nyugdíjas nő vezetett vele Magyarországra, társai pedig repülővel tértek haza.

A drogokkal megpakolt kocsival a nő az egyik bűntársuk óbudai lakáshoz hajtott, ahol már vártak rá a többiek. A mélygarázsban pakolták ki a kábítószert, majd az óbudai lakásban tárolták, de itt is adták tovább a nálunk jelentkező drogosoknak.

Forrás: ORFK/Orfk

Az utolsó adag droggal az idős nő 2019. január 12-én este érkezett Magyarországra. A szervezet tagjaira a mélygarázsban csaptak le. Éppen akkor, amikor a drogokat pakolták ki a kocsiból. Az autóból és a lakásból

közel 5 kiló kokaint, illetve több mint 50 ezer darab, közel 23 kilónyi amfetamint

foglaltak le.

Forrás: ORFK/Orfk

A Fővárosi Törvényszék az összes tagot bűnösnek mondta ki, és a bűnszervezet vezetőjével szemben 22 év, a 73 éves nővel szemben 20 év, két társukkal szemben pedig 16, illetve 12 év fegyházbüntetést szabott ki. A bűnszervezet vezetőjét és édesanyját már korábban megbüntették dílerkedés miatt, ezért ők különös visszaesőnek számítanak.

Forrás: ORFK/Orfk

Az ítélet nem jogerős, a Fővárosi Főügyészség a bűnszervezet vezetőjével szemben életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.