Azonnali megoldásokat kínál a Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozó

green deal handshake earth nature symbol ecology success agreement trees care concept money business exposure people double isolated forest eco ecosystem hand team global warming shake partnership work climate change teamwork cooperation background person
Green deal concept, handshake. Double exposure, hands with forest.
Vágólapra másolva!
November 23-án Pécsen, a Fibula Residence Hotel and Wellnessben rendezik meg a Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozót, amelyen különböző területek szakértői azonnali megoldási javaslatokat osztanak meg a hazai gyártó és termelő nagyvállalatok vezetőivel. Többek között olyan égető kérdéseket vesznek górcső alá, mint az energiaköltségek emelkedésének kezelése, a termelési hatékonyság növelésének lehetőségei, valamint az egyre sürgetőbb fenntarthatósági követelményeknek való megfelelés.
Vágólapra másolva!

A hiánypótló üzleti eseményen a résztvevők kulcsfontosságú témaköröket érintenek. A pódiumra lépők célja, hogy tudásukat és tapasztalataikat megosztva hozzásegítsék a vállalati vezetőket ahhoz, hogy a jelenlegi helyzetből cégük számára előnyt, profitot kovácsolhassanak, vagy csökkenthessék a működési kockázataikat, annak érdekében, hogy ne csak megtartsák, de meg is erősítsék jelenlegi üzleti pozíciójukat.

„Sorolni sem kell, mennyiféle nehézséggel küzdenek napi szinten a cégvezetők. Ezek közül emeltük ki azokat a területeket, amelyekre talán azt mondhatjuk: megoldásuk a legfontosabb, nem tűr halasztást. Szakértő előadóink a legtöbb szakmai fórummal ellentétben nem csak problémaköröket vetnek fel, elméletekről, teóriákról értekeznek az egybegyűltekkel, hanem konkrét gyakorlati megoldásokat kínálnak, amelyekkel azonnali eredményeket lehet elérni” – avatott be Pallang Zsuzsanna, a Ne Bántsd az Erdőt Egyesület (NBAE) elnöke.

Kiss Gyula István, az egyesület fejlesztési vezetője ezt azzal egészítette ki, hogy az elmúlt évek eseményei és a média által fókuszba emelt problémakörök elterelték a figyelmet több olyan folyamatban lévő változásról, amelyek, ha nem foglalkozunk velük, keményen fogják érinteni a mindennapjainkat, és rövidebb időn belül, mint gondolnánk. A konferencia ezekre a rejtett, de nagyon is jelen lévő veszélyekre is rávilágít, ezzel segítve a cégvezetőket abban, hogy az új helyzetekhez való alkalmazkodásra időben felkészülhessenek.

Forrás: Origo

Hogyan zabolázzuk meg az elszálló energia- és működési költségeket?

Petrich Csaba, az MNP Mérnökiroda Kft. és a Calidussolar.eu ügyvezető igazgatója előadásában azt emeli ki, hogy ma kulcskérdés az energia. Megtudhatjuk, hogyan valósítható meg az ipari hő előállítása fosszilis energiahordozók nélkül gyorsan és hatékonyan. A felvázolt megoldás univerzális, a világ jelenleg leghatékonyabb hőtermelő CSP rendszere, mely zöld energiát biztosít ipari üzemek részére. Károsanyag-kibocsátás nélküli ipari hőenergiát előállító rendszer, mely DNI tekintetében a legmagasabb hatásfokkal üzemeltethető.

Fehér Péter, a Talajjavító Szövetség alapítója azt a kérdést helyezi expozéjának középpontjába, hogy miként tud értéket termelni a talajjavítás a gyártó, termelő cégeknek. Milyen direkt és indirekt károkat okoz számunkra az, ha termőföldjeink tovább romlanak? A megoldás közelebb van, mint gondolnánk. Ennek igazolására bemutatja a projektjüket, melynek során olyan CSR-programot dolgoztak ki, ami megoldási lehetőséget javasol a gyártók, termelők számára a magyar talajok javítására.

Hogyan tehetjük hatékonyabbá a termelési folyamatokat?

Kiss Dániel, a K3Net Kft. ügyvezető igazgatója afolyamatok hatékonyabbá tételének lépéseiről értekezik. Elméleti teóriák helyett megvalósuló, mérhető, konkrét eredményeket ígérnek. Felvázolja a hatékony vállalati digitalizációs folyamatokat, illetve azt, hogyan kapcsolódik a modern informatikai háttér és a saját fejlesztésű, egyedi szoftverek kombinációja a szervezési, lebonyolítási rutinhoz.

Kiss Gyula István, a Hearts in Green Vállalat Zöldépítési Project fejlesztési vezetője, valamint Pallang Zsuzsanna egyesületi elnök a karbonadó témáját járja körbe. Előadásukban arra hívják fel a figyelmet, hogy már most el kell kezdeniük a cégeknek felkészülni a karbonadóra, ami hamarosan kötelezővé válik. A feladat sürgető, hiszen azok, akik elodázzák, akár a mai költségek többszörösével is számolhatnak. De melyek az első lépések, és hova fordulhatnak a vállalatok, ha már a folyamat elején elakadnak? Erre és hasonló kérdésekre kaphatnak választ a találkozó résztvevői.

Fischer Norbert, a Lanoga Kft. ügyvezető igazgatója egy olyan technológiába nyújt betekintést, amelynek alkalmazásával nem kell kivenni a gyártó gépet és a szakembert a termelésből az új munkatárs képzésénél. Előadásában rámutat, hogy a jól technologizált gyártás a versenyképesség kulcsa, a munkatársak hatékony képzése pedig elengedhetetlen. Hogyan tudjuk a tapasztalt munkatársak kezében és fejében lévő szaktudást lementeni, egyszerűen taníthatóvá, másolhatóvá tenni? A választ a Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozón megtudhatjuk.

Mivel erősíthetjük a bevételi oldalt?

A Goodwill Consulting 18 éve segíti a vállalkozásokat, önkormányzatokat mind a hazai, mind a közvetlen uniós források elnyerésében. Működésük során közel 300 milliárd forint forráshoz segítették hozzá az ügyfeleiket. Az eseményen arra világítanak rá, mire számíthatunk és mire nem az előttünk álló időszakban a pályázati támogatások területén. Az átalakuló pályázati rutinról, a változó felkészülési és elbírálási folyamatokról, kritériumokról informálják az érdeklődőket.

Langmár Zsuzsanna üzleti kommunikációs szakértő, a Langmár Kommunikáció Kft. ügyvezető igazgatója a PR és a kommunikáció szerepének szem előtt tartására inti a cégvezetőket. Arra emlékeztet, hogy mivel tudjuk, hogy hamarosan egy újabb zöld adó lép életbe, ezért érdemes időben felkészülni rá. Vajon miként érintheti ez a vállalat PR- és kommunikációs stratégiáját? Milyen eszközökkel építsük a munkáltatói brandet? A kérdések megválaszolása által megismerhetjük azt a három lépést, amelyek segítségével eredményesen használható a CSR-tevékenység a szakértői státuszépítés során.

Csontos Norbert, a Generali Biztosító vezető tanácsadója, fiókvezetője a felelős cégvezetési kultúra előnyeit veszi számba. Olyan kérdések megválaszolására vállalkozik, mint: Mennyibe kerül egy jó dolgozó pótlása? Miként alakíthatok ki maximális lojalitást a dolgozóimban? Hogyan képezzek olyan biztonságos tőkealapot, ami egy kritikus esemény esetén is támaszt nyújt a vállalkozásomnak? Kiemeli: felelős cégvezetőként látnunk és értenünk kell, hogy a szervezetünk sztenderd és fenntarthatósági céljait, valamint profitigényét kizárólag a dolgozóinkkal, kulcsembereinkkel karöltve tudjuk elérni.

Helyzetből Előnyt Üzleti Találkozó

Idő és helyszín:

November 23., 8:30–13:30

Fibula Residence Hotel and Wellness

7621 Pécs, Teréz u. 9.

Témák:

Elszálló energia- és működési költségek csökkentése

Termelési folyamatok hatékonyabbá tétele

Bevételi oldal erősítése

Program:

8:30–8:50 Érkezés, Regisztráció

9:00 Megnyitó

9:10–9:30 Kulcskérdés az energia, ipari hő előállítása fosszilis energiahordozók nélkül gyorsan és hatékonyan – Előadó: Petrich Csaba, a MNP Mérnökiroda Kft. és a Calidussolar.eu ügyvezető igazgatója

9:30–10:00 Folyamatok hatékonyabbá tétele lépésről lépésre – Előadó: Kiss Dániel, a K3Net Kft. ügyvezető igazgatója

10:00–10:30 Karbon kérdés: adó vagy adu?! – Előadó: Kiss Gyula István, a Hearts in Green Vállalat Zöldítési Project fejlesztési vezetője és Pallang Zsuzsanna egyesületi elnök

10:30–11:00 Átalakuló támogatási rendszer – Előadó: Sorger Gábor, Goodwill Consulting

11:00–11:20 kávészünet

11:20–11:50 Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani! A PR és kommunikáció szerepe az előttünk álló időkben – Előadó: Langmár Zsuzsanna üzleti kommunikációs szakértő, a Langmár Kommunikáció Kft. ügyvezető igazgatója

11:50–12:20 Felelős cégvezetési kultúra előnyei – Előadó: Csontos Norbertvezető tanácsadó, fiókvezető, felelős cégvezetés specialista

12:20–12:40 Üzletet csak biztos talajra! – Előadó: Fehér Péter, a Talajjavító Szövetség alapítója

12:40–13:10 Technológia, mellyel nem kell kivenned a gyártó gépet és a szakembert a termelésből az új munkatárs képzésénél – Előadó: Fischer Norbert, a Lanoga Kft. ügyvezető igazgatója

13:10–13:30 Business Talk. Az előre egyeztetett üzleti kézfogók.

13:30 Sorsolás

13:40 Fakultatív menü ebéd a hotelben

A konferenciára érkező vendégek számára a hotel kedvezményes szállást biztosít.