Apáti Bence: Ukrán bomba és a 444 máris a fejére húzza a bohócsipkát

Vágólapra másolva!
Véleménycikk.
Vágólapra másolva!
Egyes megalapozott vélemények szerint bizonyos esetekben jobb először egy picit hallgatni, gondolkozni, és értő szemmel megfigyelni a körülöttünk lévő világot, esetleg leszűrni a tanulságokat, mint nagyképűen azonnal kiüvölteni magunkból a valóságtól igen távol álló véleményünket.

Ha így teszünk, akkor nem csinálunk magunkból teljesen hülyét, nem válunk olyan szánnivaló figurákká, akit mindenki csak gúnyol és kiröhög.

Így elkerülhetjük azt is, hogy a közvélemény úgy gondoljon ránk, mint valami bohócsipkát viselő és csörgőt rázogató, félnótás udvari bolondra.

Ezt az amúgy nem túl bonyolult leckét képtelenek már évek óta megtanulni az ellenzéki politikusok.

Történt, hogy tegnap délután Lengyelország területén csapódott be egy rakéta.

Zelenszkij és tanácsadói természetesen azonnal megtalálták a bűnöst, szerintük a napnál is világosabb, hogy az oroszok voltak a tettesek.

Erre ugyan semmilyen bizonyítékkal nem tudtak szolgálni, valamint nem is tűnik túl logikusnak az orosz szál, hiszen még az egy szem Ukrajnával is szenvedő föderáció mi a fészkes fenéért akarná megtámadni a NATO-t, de az ilyen apróságok nem szokták összezavarni a világ legdemokratikusabb országának vezetőjét, és Adolf Hitlert idézgető tanácsadóit.

A fenti jelző természetesen nem irónia volt, mielőtt a 444 megírná, hogy oroszpárti vagyok, Ukrajna tényleg a világ legdemokratikusabb országa, nagyon is helyeslem, hogy arrafelé elnyomják az őshonos kisebbségeket, a magyarok igenis tanuljanak meg rendesen ukránul, ne magyarkodjanak, ne énekelgessék a magyar himnuszt, az Azov ezred pedig nem náci, vagy ha igen, azzal sincsen semmi baj, ebben az esetben ők rendes, demokratikus és progresszív nácik, a munkácsi turult pedig már régen le kellett volna dönteni.

De ott tartottunk, hogy az a bizonyos rakéta az ukrán határtól egy kisebb köpésre csapódott be a NATO-tag Lengyelország területére.

A bohócok pedig szinte azonnal, mintegy varázsütésre felhúzták a bohócsipkát, és lengyel zászlókat, meg csörgőket rázva nekiálltak putyinozni.

Mert az a beteg állat, kacskakezű, rákos, többször is elhalálozott, és féltucatszor megpuccsolt Vlagyimir orvul és gonoszul megtámadta a NATO-t, eljött tehát az idő, hogy a miniszterelnök végre színt valljon, az oroszok vagy a lengyelek-e a testvéreink.

Számos ellenzéki politikus és a teljes Momentum is így tett, a végtelen tudással rendelkező Cseh Katalin például az eset után néhány perccel már ki is írta a Facebook oldalára, hogy "orosz rakéták csapódtak be a NATO-tag Lengyelország területén", ami szerinte részint döbbenetes, részint Fidesz.

A bejegyzést persze kisvártatva arra volt kénytelen javítani, hogy FELTEHETŐEN orosz rakéták csapódtak be, minekutána maga Biden elnök is arról beszélt, hogy ukrán fegyverek voltak a tettesek.

A Momentum pedig egy hasonló tematikájú posztot úgy ahogy van, leszedett, eltüntetett a Facebookról.
Így kell a múltat eltörölni.

Azóta a teljes nyugati sajtó, a publicistáktól a szakértőkig lényegében elmondták, hogy ugyan megértik, hogy Zelenszkij úr kétségbeesésében össze-vissza beszél, azonban kénytelenek jelezni, hogy nem annyira mond igazat; Oroszország nemhogy nem támadta meg a NATO-t de a két embert meggyilkoló rakétát Ukrajna területéről indították.

Zelenszkijék motivációi egyrészt ismertek, másrészt érthetőek, az ukrán elnöknek nyilvánvalóan az az érdeke, hogy minél több nyugati országot rángasson bele a háborújukba, de, hogy a magyar ellenzéknek milyen okai fűződnek ehhez a hónapok óta folytatott, permanens háborús uszításhoz, azt csak sejtem.

Nem tudom, csak kérdezem.

Mindenesetre ennek a nagy akarásnak most is csak csinos bohócsipkák, csörgők, Facebook posztok eltávolítása, átírása, és hangos nyögések lett a vége.