Rejtélyes haláleset történt a magyar elmegyógyintézetben

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet
Budapest, 2012. június 14. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) egyik épületének bejárata Budapesten, a X. kerületi Korányi Frigyes utcában. A kormány szándékai szerint a budapesti Szent László Kórház területén egységes intézményt hoznak létre az IMEI, a tököli Büntetés-végrehajtás Központi Kórház és a Szegedi Fegyház és Börtön krónikus utókezelő részlege összevonásával. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Meghalt egy fiatal fogvatartott a Büntetés-végrehajtás Igazságügyii Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetében (IMEI), október 18-án. Az apa azt állítja, hogy hat napig nem szóltak neki, hogy a fia meghalt, az IMEI szerint a hozzátartozó érdeklődésére minden esetben azonnal tájékoztatást adnak - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

A fogvatartott 31 éves Kozma Tamás több, kisebb súlyú bűncselekmény miatt került a rácsok mögé, először Miskolcon ült, majd onnan szállították fel a budapesti intézménybe. A családja azt mondja, a mai napig semmiféle hivatalos papírt nem kaptak, így az egyetlen biztos információ, hogy a

halála ügyében a rendőrség rendkívüli haláleseti osztálya nyomoz.

Az apa azt állítja, hogy a Facebookról tudta meg, hogy a fia, Tamás meghalt. A miskolci börtönben hétvégén nem adtak neki információt, hétfőn elárulták neki, hogy a fia meghalt, aztán az IMEI-hez irányították. Oda emailt írt, ezután hívták fel, hogy 18-án meghalt a fia.

A börtönből kiszivárgó hírek alapján annyit tud, hogy

a fiának elvonási tünetei voltak, tört-zúzott, ezért több őrnek is be kellett menni hozzá, majd meghalt, összeomlott a keringése.

Az apa ügyvédet fogadott, aki azt mondta, megvárják az igazságügyi boncolás eredményét, és annak függvényében, ha szükséges, megteszik a jogi lépéseket .