Prostituáltakból élt, és egy férfit is kihasznált - videó

Az ágyon kívül szinte semmi nem fért be
Vágólapra másolva!
Elfogtak a rendőrök egy kálozi férfit, akit nők szexuális kizsákmányolásával, valamint egy férfi fizikai kihasználásával gyanúsítanak. A bűncselekmény mindegyik esetben emberkereskedelem és kényszermunka.
Vágólapra másolva!

A rendőrök szerint a Fejér megyei férfi illegális tevékenységből tartotta el magát: tíz éve nőket szervezett prostitúciós munkára külföldre. A kiszolgáltatott helyzetben lévő nők főként Svájcban és az Egyesült Királyság területén dolgoztak prostituáltként.

A megkeresett pénzüket teljes egészében haza kellett neki küldeniük,

vagy hozniuk. A szexmunkára kényszerített nőket szerelmet színlelve áltatta különböző hazugságaival.

A lányoknak felvázolt történet az volt, hogy a neki átadott pénzekből fogja előkészíteni közös életüket. Ha viszont valamelyikük nem akart tovább dolgozni, akkor megfenyegette, hogy megveri. Volt olyan alkalom, amikor a férfi fel is pofozta az egyik áldozatot, mikor az ellenszegült neki. A sértettek olyan sanyarú sorból kerültek bele ebbe az új létbe, hogy oda nem akartak visszakerülni, ráadásul az elkövető fenyegetéseinek hatására mindent megtettek a férfinek, aki kizsákmányolta őket.

L. László egy férfi ismerősét is kihasználta, akit Kálozon dolgoztatott. A 37 éves férfinek adott ugyan ételt és fekhelyet, de

egy mindössze 3 négyzetméteres ablaktalan, áram és fűtés nélküli helyiségben kellett laknia.

A lakhatásért és az ételért cserébe a férfinek minden ház körüli feladatot el kellett végeznie a favágástól kezdve a haszonállatok gondozásán át egészen a bevásárlásig. Ugyan megengedte neki, hogy a környéken szezonális, kétkezi munkákat vállaljon, azonban

az ezért járó fizetséget minden esetben elvette tőle,

s azt saját megélhetésére és a családja által lakott ingatlan rezsiköltségeire fordította. Hogy a 37 éves férfi mindent megtegyen, folyamatosan veréssel fenyegette.

Az ágyon kívül szinte semmi nem fért be Forrás: police.hu

L. Lászlónak saját keresete nem volt, a prostituált nők által átadott összegekből, illetve a munkásától elvett pénzekből tartotta el magát és családját.

Az évek során több millió forintot halmozott fel

ezekből.

A férfit a rendőrök 2022. október 11-én hajnalban, kálozi otthonában fogták el. L. Lászlót az Emberkereskedelem Elleni Osztály nyomozói emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A bíróság akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti.