Nagy István: Újabb segítség érkezik a gazdálkodókhoz

NAGY István
Törökszentmiklós, 2021. március 26. Nagy István agrárminiszter (j) és Sándorfy András, a Marton Genetix cégcsoport ügyvezető igazgatója jelképesen felhelyez egy zsák vetőmagot egy kamionra a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. vetőmagüzemében tartott sajtótájékoztatón 2021. március 26-án. A magyar vetőmag-előállítás és -termesztés a hazai agrárium csúcsteljesítménye, a mezőgazdaság ezen szelete évente csaknem 190 milliárd forint értékű árut állít elő, amelynek fele exportra kerül - jelentette ki a miniszter. A gyárból ezen a napon négy kamionnyi, négyezer hektárnyi szántóterületre elegendő magyar nemesítésű, martonvásári hibridkukorica vetőmagot indítottak el Kazahsztánba. MTI/Mészáros János
Vágólapra másolva!
Újabb segítség érkezik a gazdálkodókhoz - jelentette be közösségi oldalán az agrárminiszter. Nagy István szerint mától megindul az uniós forrású közvetlen támogatásokhoz kapcsolódó, emelt összegű előlegfizetés az idén benyújtott egységes kérelmek alapján.
Vágólapra másolva!

Az agrárminiszter bejelentette, hogy

mától megindul az uniós forrású közvetlen támogatásokhoz kapcsolódó, emelt összegű előlegfizetés az idén benyújtott egységes kérelmek alapján.

Hozzátette:

a mai napon 110 ezer gazda kapja meg a SAPS támogatást. Csaknem 83 ezer gazda pedig zöldítési támogatást kap első körben.

- zárta bejegyzését Nagy István.