Nem várt helyről kapott dicséretet Varga Judit

VARGA Judit
Brüsszel, 2022. szeptember 20. Varga Judit igazságügyi miniszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek találkozója előtt Brüsszelben 2022. szeptember 20-án. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vágólapra másolva!
Nem várt helyről kapott elismerést Varga Judit magyar igazságügyi miniszter. A francia baloldal vezető sajtóorgánuma, a Le Monde dicsérte meg azon kitartó munkájáért, amit annak érdekében végez, hogy Magyarország hozzájuthasson a Brüsszel által blokkolt uniós forrásokhoz. A lap kiemeli, hogy Vargát Orbán Viktor miniszterelnök küldte ki Brüsszelbe tárgyalni. 
Vágólapra másolva!

A vezető francia baloldali napilap brüsszeli és párizsi források alapján méltatja Magyarország igazságügyi miniszterét, Varga Juditot.

Varga Judit igazságügyi miniszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek találkozója előtt Brüsszelben, 2022. szeptember 20-án Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A Le Monde szerint az Orbán Viktor által kiküldött,

az európai ügyekért is felelős igazságügyi miniszter „zseniális, több nyelven beszélő politikus, aki bejárta az uniós fővárosokat, hogy biztosítja a huszonheteket arról, hogy Budapest végrehajtja a megígért intézkedéseket".

A Le Mond szerzőinek véleménye alapján „ha Magyarország végül megkapja azt a 13,3 milliárd eurót, amelynek kifizetését Brüsszel jelenleg visszatartja, az Varga Juditnak lesz köszönhető."

Felidézik, hogy Varga Judit mielőtt 2019-ben igazságügyi miniszter lett, kilenc évig dolgozott Brüsszelben és Strasbourgban európai parlamenti asszisztensként.

Didier Reynders belga igazságügyi biztost idézik a téma kapcsán, aki azt mondta Vargáról,

Bármilyen nehéz is legyen a felmerülő ügy,

Varga Judit megvédi Magyarország álláspontját, számos érvet hoz fel, lépésről lépésre harcol.

Az igazságügy miniszter tud agresszív is lenni, de soha nem adja fel – áll a Le Monde cikkében.