KDNP: A magyarok odaadása a szabadságért, a szuverenitásért nem újkeletű

SIMICSKÓ István
Budapest, 2021. november 29. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyarok odaadása a szabadságért, a szuverenitásért nem újkeletű, ahogyan történelmüket végigkísérte az ezért való küzdelem, úgy jelent ez meg 1956 októberében is - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője október 23-a alkalmából vasárnap az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Simicskó István közleményében úgy fogalmazott: ezt a harcot azóta is megvívjuk, "igaz, mindig más irányból jönnek a magyar érdekekkel ellentétes elvárások, beavatkozások".

Simicskó István Forrás: MTI/Kovács Tamás

A XX. század közepén a szovjet tankok és a magyar kommunisták ellenében kellett összefogni, ma pedig

- írta.

Hozzátette: ahogyan megannyiszor az elmúlt ezer esztendőben, úgy "most sem hagyhatjuk, hogy mások mondják meg, mi történjen hazánkkal!"

Simicskó István azt írta, 1956 hőseinek, akik bátorságból és szabadságszeretetből jelesre vizsgáztak a nagyvilág előtt, példaként kell előttünk állniuk.

Hangsúlyozta:

, amely alapja a fejlődő Európának.

Ha nincs béke, akkor nincs szabadság. Ha nincs szabadság, akkor nincs jövő - tette hozzá a KDNP frakcióvezetője

"Óvjuk meg hazánkat az idegen érdekektől és óvjuk meg Európánkat a háborútól és az elhibázott gazdaságpolitikától" - sürgette közleményében a KDNP frakcióvezetője.