Karácsony Gergely hazudott a szemétkáoszról, hogy mentse magát, és csak akkor fizettek a kukásoknak, amikor már pánikba estek

Karácsony Gergely és kedvenc cégvezére, Mártha Imre
Vágólapra másolva!
Mint ismert, kedden sztrájkolni kezdtek a budapesti kukások, mert magasabb bért követeltek. Budapest utcáit ellepték a szeméthegyek. Karácsony Gergely szokásos módon a kormányra kezdte hárítani a felelősséget, azonban a szemétszállítás kizárólag a főváros hatáskörébe tartozik, ennek értelmében a felelősség Karácsony Gergelyt és a Gyurcsány-fióka Mártha Imrét, a budapesti közműcégek milliárdos vezérét terhelte. Karácsony egyértelműen hazudott, amikor azt mondta, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelőtől (NHKV) nem fizetett a fővárosnak. Mint kiderült, sokkal több pénzt kaptak a kukaholdingtól, csak Karácsonyék nem fizettek a kukásoknak, csak akkor, amikor már pánikba estek a kialakult helyzet miatt.
Vágólapra másolva!

Karácsony hazudott, sokkal több pénzt kap a főváros

Mint oly sokszor az évek folyamán, a főpolgármester a kukássztrájk kapcsán is hazudott. Az állította Karácsony Gergely, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) tartozik a fővárosi üzemeltetésű Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-nek (BKM).

Karácsony Gergely és Mártha Imre Origo

Állítása szerint ezért képtelen megemelni a kukások bérét. Karácsony a következőt állította Facebook-bejegyzésében:

Hamar fény derült a hazugságra, ugyanis az NHKV közleményében reagált Karácsony és a a BKM hamis állításaira.

Közleményükben, mint írják,

A VG információ szerint az állami üzemeltetésű NHKV folyó évben 1,4 milliárd forinttal több pénzt adott a fővárosnak, mint amennyi befolyt a szemétdíjból. Ezen felül további egymilliárdot fizetett ki a szemétszállítással összefüggésben.

Szemétkáosz fenyegette a fővárost Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mint írják, az idén befolyt díjak nagysága meghaladta a 18,2 milliárd forintot. Az NHKV pedig idén 19,6 milliárd forintot fizetett a fővárosi közműszolgáltató cégnek. Tehát ez 1,4 milliárdos többlet.

Ráadásul az összeg nem is a teljes summa, hanem annak csupán a 75 százaléka a lap szerint. Vagyis az elszámoláskor, a mennyiségi adatok ismeretében kifizetik majd a fennmaradó 25 százalékot is.

Azonnal lekapcsolták az ügyfélszolgálatot

Annak ellenére, hogy a budapesti lakosok aggódtak a kialakult helyzet miatt, Karácsonyék megszüntették az ügyfélszolgálatot. Jelen esetben elvárható lett volna az, hogy megfelelően tájékoztassák az ügyfeleket a kialakult helyzetről. A Blikk megpróbált kapcsolatba lépni az FKF ügyfélszolgálatával, azonban a központi számot hívva egy igen érdekes üzenet fogadta a telefonálókat: