Dílerbandát számoltak fel Hódmezővásárhelyen

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem és jelentős mennyiségre elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás több ember ellen Hódmezővásárhelyen 2020 szeptemberében
sok pénzt lefoglaltak a dílerektől
Vágólapra másolva!
A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai most zárták le a nyomozást hat ember ellen, akik kábítószerrel és új pszichoaktív anyagokkal kereskedtek a városban, de a fogyasztóikat is elfogták.
Vágólapra másolva!

2020 szeptemberében tudták meg a rendőrök, hogy egy hódmezővásárhelyi társasházban feltehetőleg kábítószerrel kereskednek. A nyomozás során kiderült, hogy egy 21 éves férfi a város több pontján - többek között egy iskola előtt is - árult az ismerőseinek amfetamin hatóanyag tartalmú kábítószert, 29 éves társa pedig marihuánát. Egy idő után képbe került a díler banda többi tagja is.

Hat kereskedő és több fogyasztó ellen indult eljárás.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési egysége és a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai egy összehangolt akcióban 2021. február 2-án kutatták át az érintettek lakását Hódmezővásárhelyen. Egy hónappal később a banda csongrádi és szentesi tagjainál is kopogtattak a nyomozók.

sok pénzt lefoglaltak a dílerektől Forrás: Police.hu

A rendőrök több adag kábítószergyanús anyagot, ezek porciózásához és árusításához szükséges eszközt, valamint az értékesítésükből származó, több millió forintot, az egyik csongrádi kereskedőnél pedig egy fegyvert is találtak és lefoglaltak.

A csoport tagjait elfogták és bevitték a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra. A dílerek ellen - őrizetbe vételük mellett – jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem és jelentős mennyiségre elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték el a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség ügyészeinek.