Filmbe illő jelenetek: fel akarta gyújtani egy család házát egy nő Pápánál

a helyszínelők fotója a gyújtogatás tetthelyéről
a helyszínelők fotója a gyújtogatás tetthelyéről
Vágólapra másolva!
Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember, köztük tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 48 éves nővel szemben, aki tavaly egy alvó családra akarta rágyújtani a házat Pápa közelében.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a gyújtogató nő és a férfi, akinek a házát megtámadta, korábban bensőséges viszonyban állt egymással, de ez megromlott. A férfi nem kereste többet a nő társaságát, és az élettársával már esküvőre készült, amiről a nő is tudott. Két nappal a lagzi előtt, éjjel egy óra körül a férfi házához ment a nő. Tudta, hogy a szülők és kisgyerekeik is otthon vannak. Mindent előre megtervezett és beszerezte a tűzgyújtáshoz szükséges eszközöket.

A házhoz gázolajat vitt magával, szájmaszkot vett fel és csuklyát húzott a fejére.

A kapu nyitva volt, így simán besétált az udvarra, ahol a gázolajjal átitatott ruhákat egy lombseprűre tekerte, majd meggyújtotta.

Három helyen is lángra akarta lobbantani a tetőt.

a helyszínelők fotója a gyújtogatás tetthelyéről Forrás: Magyarország Ügyészsége

A házban lakó asszonynak szerencséje volt. Éppen felébredt és a mosdó ablakából látta az ablak előtt felcsapó lángokat. A bejárathoz szaladt és kiabálni kezdett, amivel felébresztette az élettársát. A gyújtogató is hallotta a kiabálást, úgyhogy nem folytatta, amit elkezdett.

A meggyújtott tetőlécek és az előtető tartólécének izzása magától kialudt.

A nő az udvaron parkoló autó mögé bújt, majd amikor a férfi felszólította, hogy jöjjön elő és el is indult felé, figyelemelterelésképpen a még mindig nála lévő lombseprűt a ház felé dobta, és kiszaladt az utcára. Az asszony és a férfi utána futott a Veszprém Megyei Főügyészség Origónak küldött közleménye szerint. A ház előtti kocsibejárón elkapták és egészen addig nem engedték el, amíg a rendőrök nem érkeztek meg. Miután a maszkot és a csuklyát is leszedték róla, nyilvánvalóvá vált számukra, hogy ki próbálkozott az otthonuk felgyújtásával.

Az ügyészek az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember, köztük tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult ügy vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozták a nővel szemben azzal a kiegészítéssel, hogy feltételesen se kerülhessen szabadlábra.