Megkötöztek és kis híján halálra vertek egy létavértesi férfit

megközözve, kötél, kéz, hát, háta mögött, ILLUSZTRÁCIÓ
Vágólapra másolva!
Társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete és társtettesként, aljas indokból, az áldozat sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség két férfi ellen, akik a közös ivás után megkötöztek és brutálisan megvertek egy embert, aztán elvették a pénzét és a mobilját.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az áldozat ismerte a két támadót, többször ittak együtt is. 2021. október 6-án este a két férfi felkereste cimboráját a létavértesi házában. Ekkor már mindannyian részegek voltak, de együtt is folytatták az ivást. Amikor 22 óra körül a házigazda le akart feküdni, arra kérte a vendégeit, hogy távozzanak. A férfiak nem akartak elmenni, inkább az ágyon ülő házigazdához fordultak és felszólították cimborájukat, hogy adja át a pénzét. A férfi nem engedelmeskedett,

ezért vendégei ököllel ütötték a fejét és az arcát.

Az áldozat a földre rogyott és közben beverte a hátát a vaskályha sarkába.

A földön fekvő férfit sem kímélték. Többször mellkason rúgták, majd az ágyra ültették, ahol az idősebb támadó hátulról lefogta, a fiatalabb pedig átnézte az áldozat táskáját. Pénzt nem talált, de volt benne egy tekercs cellux ragasztó, amivel összekötözték a házigazda kezét, lábát, majd a száját is beragasztották, hogy az ellenállását letörjék, és a ne tudjon segítségért kiáltani. Megkeresték és eltették a férfi mobilját, végül áldozatuk nadrágzsebében lévő pénztárcájával és a benne lévő 15 ezer forinttal együtt elmenekültek.

illusztráció Forrás: Shutterstock/ nito

Az áldozatnak több bordája is eltört és légmelle keletkezett, amely miatt közvetlen életveszélyes állapotba került. Azért nem halt meg, mert időben kapott szakszerű orvosi ellátást.

A férfiak 20 400 forint kárt okoztak az áldozatuknak, amely nem térült meg.

Az ügyben a megyei rendőrök nyomoztak. A letartóztatás alatt álló férfiak ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete és társtettesként, aljas indokból, az áldozat sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Indítványozták, hogy a törvényszék ítélje őket fegyház és pénzbüntetésre és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától azzal együtt, hogy elrendeli a vagyonelkobzást is.