Kiposztolta: augusztus 18-án meghalsz

rendőrautó, csőben
Vágólapra másolva!
Huszonnégy év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték még márciusban azt a férfit, aki három éve egy rendezvényen megkéselte riválisát Polgáron. A Debreceni Ítélőtábla most annyiban pontosította az elsőfokú ítéletet, hogy a férfi bűncselekményét előre kitervelten elkövetett emberölésnek minősítette. Az ítélőtábla nem látott indokot az ítélet súlyosítására és enyhítésére sem.
Vágólapra másolva!

Egy polgári férfi és élettársa anyagi gondokkal küzdött, ezért 2017 szeptemberében közösen úgy döntöttek, hogy a nő szexuális szolgálatást fog nyújtani férfiaknak. A partnerek egy részét a nő egy közösségi oldalon kereste, a többit a férfit szerezte.

A szexuális szolgáltatás után kapott pénzből a nő mindig átadott egy bizonyos összeget a férfinek.

Előfordult, hogy a nő ezt megtagadta, akkor a férfi megverte a nőt és olyan is, hogy azzal nem akart találkozni, aki a férfit beszervezett neki. Ilyen esetben is megverte, így kényszerítette az élettársát a nemi kapcsolatra másokkal. A férfi egy gyerekkori ismerősének is felajánlotta a nőt 2019 márciusában. Kétszer össze is hozta a találkozót. A nő és a férfi között kölcsönös szimpátia alakult ki. A férfi megsajnálta a nőt. Kihasználva, hogy 2019 májusában a férfi Budapestre ment dolgozni, a nőt a gyerekével együtt a házába költöztette. Miután a férfi megtudta, mi történt otthon, mindkettejüket megfenyegette. Az egyre gyakoribb kirohanásai során a férfi azt hangoztatta, hogy gyerekkori ismerősét megöli, a közösségi oldalra is kiírta:

illusztráció Forrás: Police.hu

2019 augusztusában a férfi Polgáron volt és az egyik egy ismerősével cigarettázott egy ház udvarán, amikor meglátta volt élettársát, aki egy kerékpáron ült. A férfi felpattant ismerőse biciklijére és riválisa után hajtott.

Az egyik kereszteződésben utolérte, megragadta a haját és hátra rántotta.

A férfi a nőt ököllel ütötte és nem akarta elengedni csal akkor, amikor meglátta a hozzájuk kihívott rendőröket. Akkor elmenekült a helyszínről. A nő könnyebb sérülésekkel megúszta a férfi támadását, de tekintettel a támadás módjára, a sérült testtájékokra, megállapítható, hogy a férfi súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülést akart okozni.

O. Sz. a testvérével együtt 2019 augusztusában megjelent gyerekkori ismerőse otthonánál. Mivel senki sem volt a házban, átmentek a szomszédhoz, akinek az udvarán a részeg és dühös férfi kivett a nadrágjából egy 19,9 cm-es pengehosszúságú kést és azzal hadonászva azt kiabálta,

hogy megöli a férfit, aki elszerette tőle az élettársát.

Ezen a napon 18 órától Polgáron rendezték meg az Újkenyér Ünnepét, amelyre elment a férfi volt élettársa és az új párja is a családjával, annak ellenére, hogy előtte a nő fia figyelmeztette, hogy a férfi a közösségi oldalán fenyegető üzeneteket küldözget neki. Ezt senki sem vette komolyan. A férfi viszont nagyon komolyan gondolta. Élőben közvetítette, hogy a rendezvényre megy beváltani a fenyegetéseit és közben egyfolytában azt hangoztatta, hogy meg fogja ölni riválisát.

Amikor meglátta a férfit, észrevétlenül hátulról megközelítette, majd szó nélkül ráugrott, amitől mindketten a földre estek. Verekedés közben a támadó O. Sz. a kezében lévő késsel

a hátán, a derekán és a nyakán is megszúrta a másik férfit.

A támadást a közelben tartózkodó, a rendezvény biztosítását ellátó rendőrök akadályozták meg, akik a férfit a helyszínen elfogták. Az áldozat olyan súlyosan megsérült, hogy még a mentőautóban meghalt.

A férfi véréből és vizeletéből a kirendelt igazságügyi szakértő új pszichoaktív anyagot és kábítószert mutatott ki.

Az ügyben első fokon eljáró Debreceni Törvényszék márciusban O. Sz-t emberölés, kerítés, súlyos testi sértés kísérlete és kábítószer birtoklás miatt, mint többszörös visszaesőt 24 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal együtt, hogy kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, míg az elítélt és védője enyhítésért fellebbezett. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtáblán ma előre kitervelt emberölésre minősítették a polgári gyilkos támadását.