Apáti Bence: Csak kimásztak a fényre és csak felmásztak más hátára!

Apáti Bence
Vágólapra másolva!
Véleménycikk.
Vágólapra másolva!

A jogállam már csak olyan, hogy a törvényeket be kell tartani.

Azért törvények.

Tüntetni is, sztrájkolni is csak a törvények betartása mellett lehet.

Ezen a ponton jegyezném meg, hogy Németországban például a pedagógusok nem sztrájkolhatnak.
Ott nem alapjog a sztrájk.

Úgy tűnik a gaz németek kevesebb jogot biztosítanak a közalkalmazottak részére, mint amennyit magyar diktatúra állampolgárai számára.

A sztrájkkal való fenyegetőzés kemény dolog, kétélű és veszélyes fegyver, egyfajta atombomba, hiszen a munkáltatót sem lehet a végtelenségig zsarolni, mondjuk egy erős és nagy létszámú, fontos munkát végző tagsággal rendelkező érdekvédelmi szervezet sem követelőzhet egy szinten túl.

És ha már törvények.

Lehet a törvényeket nem betartani, meg lehet próbálni, mondjuk áthajtani autóval éjjel kettőkor a piroson, egy olyan szakaszon, ahol a madár sem jár, vagy átszaladni ugyanott, esetleg 130 helyett 143-mal haladni az autópályán.

Lehet, valószínűleg kárt sem okozunk se magunkban/magunknak, se másnak, de a határokat valahol meg kell húzni, és bizony a határok átlépése után, ha ott egy kamera vagy egy rendőr, akkor a - kisebb, nagyobb - szabálytalanságot elkövető bizony fizet, mint a katonatiszt.

Nem kerül börtönbe, valószínűleg a jogosítványát sem veszik el, de vállalnia kell a tettei következményeit, mondjuk pénzbüntetés formájában.

Ugyanis megsértette a törvényt.

Az egyik kirúgott, a ballib propagandasajtó által sztárolt kölcseys tanár például a 444 videós riportja szerint, miután felvette a mártírok kabátját, úgy látogatott ki a tüntetésre és úgy fogadta a diákjai öleléseit, hogy arról nem beszélt: polgári engedetlenséget követett el, amikor nem tartotta meg az óráit, azaz törvénytelenül sztrájkolt.

Nem tartotta be a szabályokat.

Van itt egy fontos dolog, amiről beszélnünk kell, a pedagósusok bére valóban alacsony, nem is kérdés, hogy kezdeni kell valamit a fizetésekkel, de egyrészt a kormányzat is tudja/elismeri, hogy van még mit javítani a dologgal kapcsolatban, az elmúlt egy hónapban számtalan kormánypárti politikus mondta el, hogy emelni kell tanárok fizetésén - csak ehhez azért jó lenne, ha megkapnánk a nekünk járó EU-s pénzeket, és ehhez az is kellene, hogy a hazaáruló baloldal Brüsszelben ne árulná el a hazát életvitelszerűen.

Másrészt 2010 után elsőként a tanárok illetményéhez nyúltak hozzá, több lépcsőben emelték, volt pedagógus életpálya-modell, és a pedagógus képzésen is javítottak.

Az említett tanár láthatóan nemcsak a kormányt nem szereti.

Meg Veres Andrást sem, akit egy Facebook posztjában simán leférgezett, majd arról irt, hogy többször elmerengett már azon, hogy betiltaná az egyházakat, de aztán mindig meg szokta gondolnia magát, mert ismeri rendes katolikusokat is.

Kedves.

És persze lelkes Telex és freeszfe rajongó is. Meg szerinte a család az család. Az alaptörvény meg smafu.

A kormányt viszont nem szereti. Ahogyan a másik elbocsátott tanár, a Tanítanék mozgalom egyik vezetőnője, aki a monogámiát valami elavult hülyeségnek tartja, és állandó szereplője az ellenzéki tüntetéseknek.

A Kölcsey előtt tartott minidemonstráción is itt volt, és ha már ott volt, felment a színpadra és a politikai semlegességre kényesen ügyelve megénekeltette a diákjait.

Nyilván teljesen véletlenül esett a választása a komcsi indulóra, a Bella ciao-ra.

Az mindenesetre egészen szürreális jelenet volt, hogy miután a szerencsétlen gimnázistákra a komcsi tanárok rákényszerítették, hogy elénekeljék a magyarra gondosan lefordított, komcsi Balla ciao-t az egyik táblán lekomcsizták Marosi Beatrixot.

Itt azért felröhögtem.

És bevallom őszintén, közben ökölbe is szorult a kezem.

Valahogy mindig dühbe gurulok, amikor kommunisták kommunista agymosást végeznek - amúgy fű alatt - a gyerekeinken.

Végül szerdán is pontosan ugyanaz a csapat tüntetett, mint akiket mindig van szerencsénk megcsodálni. Semmi meglepő nem történt, a leszerepelt, megbukott baloldali politikusok kibújtak a fényre, és felmásztak a pedagógusok hátára, most is ott sütkéreznek, és koldulják a lájkot meg a szeretetet.

Amíg a szokásos ügymenetnek megfelelően a tüntetők el nem kergetik őket.

A demonstrációt meg a törvénytelen munkabeszüntetést elsősorban a PDSZ szervezi, amelyről köztudott, hogy a Gyurcsány-párt fiókszervezete, ebből következően ők is minden, de tényleg minden ellenzéki tüntetésen ott vannak.

És ha már fentebb szóba került Gyuri bácsi hadteste, a függetlenobjektiv sajtó; az ellenzéki újságok is a szokásos, Soros úr által irt forgatókönyvet követték, követik, azt amit már részint halálra ununk, részint többek között nyáron az önmaguk paródiájává váló futárforradalmak alkalmával is volt szerencsénk végignézni.

Napi 5 anyagban hergelik az olvasóikat.

És nem, ez nem valami a valóságtól elrugaszkodott költői túlzás.
Tényleg minimum napi öt írásban foglalkoznak a pedagógusok béreivel, a sztrájkkal, vagy az elbocsátásokkal.

Pedig akár arról is írhatnának, hogy ha az ellenzék kevésbé szeretne külföldön hazát árulni, a pedagógusok is sokkal hamarabb kaphatnák meg a fizetésemelésüket.