Huszonkilenc év után sikerült elfogni a brutális soltvadkerti rablógyilkosokat - videó

Huszonkilenc év után felderített gyilkosság, rendőrség, magyar rendőrség, Bács-Kiskun megyei rendőrség, police.hu, gyilkosság,
Vágólapra másolva!
A gyanú szerint két román, egy férfi és egy nő ölt meg egy idős magyar asszonyt huszonkilenc évvel ezelőtt. Most sikerült elfogni és kihallgatni őket a gyilkossággal kapcsolatban. 
Vágólapra másolva!

1993. szeptember 30-án rablógyilkosok egy soltvadkerti házban

megölték az ott lakó özvegyasszonyt, majd több százezer forinttal a zsebükben elmenekültek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdtek nyomozni az ügyben.

Az 1993. szepember 30-i soltvadkerti rablógyilkosság helyszíne Forrás: police.hu

Bár forró nyomon nem jutottak el a rablógyilkosokig, nem feledkeztek meg az ügyről. Egy helyszínen hagyott cigaretta csikken talált DNS lett az egyik legfontosabb bizonyítéka a 2020 szeptemberében újraindított nyomozásnak.

Az ügy részleteiről 2022. szeptember 14-én dr. Kovács Gábor r. alezredes, a BKMRFK Bűnügyi Osztályának vezetője és Bogdány Gyula r. alezredes, a BKMRFK Bűnügyi Osztályának osztályvezető-helyettese számolt be Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun megyei rendőrök kitartó munkájának, valamint a technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően ekkor már

sikerült beazonosítani a feltételezett támadókat, egy éves 51 nőt és egy 51 éves férfit.

Az is kiderült, hogy a határon túlról érkeztek, ezért felvették a kapcsolatot román kollégáikkal.

Egy csikk segített a gyilkosok nyomára bukkanni Forrás: police.hu

A nőt európai elfogatóparancs alapján Romániában őrizetbe vettét, társát már nem kellett, mert a férfi ekkor más ügyben jogerős börtönbüntetését töltötte. A bűntársakat nemzetközi bűnügyi jogsegély keretében kiadatási eljárás során adták át a magyar hatóságnak.

A nyomozók nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

pénzért ölték meg a soltvadkerti özvegyet Forrás: police.hu

Az ügy részleteiről sajtótájékoztatón számolt be dr. Kovács Gábor r. alezredes, a BKMRFK Bűnügyi Osztályának vezetője és Bogdány Gyula r. alezredes, a BKMRFK Bűnügyi Osztályának osztályvezető-helyettese szeptember 14-én. A nyomozás még folyamatban van.