Felakasztotta testvére kutyáját egy kecskeméti férfi

balta
Vágólapra másolva!
Különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki a testvére kutyáját egy fejsze nyelével fejbe csapta, majd a nyakára kötelet tekert és az udvaron lévő melléképületben felakasztotta.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy kecskeméti férfi és a testvére a családjaikkal együtt évek óta egy házban, de a háznak külön részében éltek amellett, hogy a tanyához tartozó udvart közösen használták. A férfinek votl két kutyája, a testvérének pedig egy stafford jellegű kistestű, 5 éves, Zeusz névre hallgató kanja.

illusztráció Forrás: wikipedia

Tavasszal, május 10-én este a férfi rátámadt Zeuszra az udvaron. Egy fejsze nyelével nagyon erősen lesújtott rá.

A kutyagyilkos fejbe csapta az állatot, aztán a nyakára kötelet tekert és az udvaron lévő melléképületbe húzta, ahol egy gerendára felakasztotta.

Zeusz belehalt a sérüléseibe.

A nyomozáshoz kirendelt állatorvosszakértő szerint az, hogy a földön vonszolta, és aztán felakasztotta, különös szenvedést és percekig tartó agóniát okozott a kutyának, ezért az ügyészek a férfit az állatkínzás súlyosabban minősülő bűntettével vádolják és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták számára. Sorsáról a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.