Vágólapra másolva!
Koncertekkel, interaktív játékokkal, jegyvásárlási akciókkal és fergeteges hangulattal várta az érdeklődőket a Nagymező utcába a Budapesti Operettszínház társulata szeptember 4-én, vasárnap. A szervezési iroda előtt a színház sztárjai autogramkártyákkal és egy közös fénykép elkészítésének lehetőségével is várták a közönséget - írja az Operettszínház.
Vágólapra másolva!

Az Operett Forgatag kora délutántól késő estig szórakoztatta a közönséget. A programok nyitányaként a színház előtt felállított színpadon az Utazás a mesék világába című koncerten felcsendülő Disney-slágerekkel egy varázslatos mesevilágba repítettek a színház művészei az érdeklődőket. Füredi Nikolett, Janza Kata, Kardffy Aisha, Siménfalvy Ágota, Bálint Ádám, Kocsis Dénes és Szentmártoni Norman előadásában egyebek közt az Aladdin, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály és a Szépség és a Szörnyeteg mesemusicalekből hangzottak el népszerű dallamok.

Ezután a rajongók Peller Anna és Homonnay Zsolt csapatkapitányok vezetésével egy játékos kvíz versenyzőiként mérhették össze a műfajjal kapcsolatos tudásukat. A Ki tud többet az operettről? elnevezésű játék után a Mulat az Operett című koncerttel folytatódott a programsorozat. Frankó Tünde, Kalocsai Zsuzsa, Lévai Enikő, Lukács Anita, Faragó András, Kiss Zoltán, Pete Ádám és Vadász Zsolt egy gondosan válogatott magyar nótacsokorral, benne egyebek mellett a Most kezdődik a tánc, az Vörösbort ittam az este és a Nád a házam teteje című, Nagy Attila zongorajátékával teljessé váló dalokkal, csábították közös nótázásra a nagyérdemű közönséget.

A tavasszal bemutatott Jekyll és Hyde musicalhez kapcsolódó, Tárd fel a Titkot! elnevezésű társasjáték versenyzői nemcsak Dolhai Attilával találkozhattak, de az előadással kapcsolatos kérdéseket helyesen megválaszolva értékes jegyekkel gazdagodtak. A következő program a Cintányéros cudar világ operett gálával folytatódott. Az Operettszínház művészei népszerű operettslágerekkel örvendeztették meg a nagyérdeműt. A gála részeként egyebek mellett a Cintányéros cudar világ, a Te rongyos élet, a Messze a nagy erdő és a Hej cigány című örökzöldek is felcsendültek. A koncert végén a szubrettek és a táncoskomikusok nemcsak megénekeltették, de a Délibábos Hortobágyon című dal refrénjének ütemeire meg is táncoltatták a közönséget.

A programsorozat fénypontjaként a Musical gyöngyszemek című koncerttel kápráztatták el a közönséget a teátrum sztárjai, akikhez az est záróakkordjaként felcsendülő, az István, a király című rockoperából ismert Szállj fel, szabad madár című dalban Kiss-B. Atilla főigazgató is csatlakozott.

Legendás musicalek - köztük a Jekyll és Hyde, a La Mancha lovagja, a Nine, a Mozart, a Rudolf, a Rebecca és a Hegedűs a háztetőn - népszerű dallamai hangzottak el Dancs Annamari, Füredi Niki, Gubik Petra, Janza Kata, Lévai Enikő, Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Siménfalvy Ágota, Vágó Bernadett, Bálint Ádám, Dolhai Attila, Földes Tamás, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Szentmártoni Norman és a Sturcz Szmollbend világszínvonalú tolmácsolásában.