Családi üzletként árulta a drogot egy pécsi banda

Vágólapra másolva!
Egy 13 főből álló, pécsi banda ellen emelt vádat az ügyészség, akik több mint egy éven keresztül árultak drogot Pécsett. A banda rokonokból és ismerősökből állt.
Vágólapra másolva!

Egy bűnszervezet tagjai 2019 márciusától 2020 augusztusáig új pszichoaktív anyagot és kábítószert is árultak a Baranya megyei székhelyen, ez idő alatt fejenként 150 ezer forint és 78 millió forint között kerestek.

A hálózatot úgy építették fel, hogy egy apa és fia szerezte be az anyagokat, a társaik egy részét a drog elrejtésével, másokat pedig a terjesztésével bízták meg pénzért cserébe.

Az egyik terjesztő férfi saját hálózatot épített fel, amibe rokonait, köztük a fiatalkorú sógorát is bevonta, egy másik díler pedig a feleségével együtt árulta a kábítószert.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség többek között bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel és új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádolja a dílereket. Azt javasolják, hogy mindegyiküket ítélje a bíróság börtönbüntetésre, kivéve három embert, mert velük szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolják.