Aludt a nagypapa, amikor az unokája meggyilkolta

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy férfinak és a barátnőjének állandóan pénzügyi gondjaik voltak, jellemzően azért, mert kábítószereztek. Eldöntötték, hogy megszerzik a férfi hajdú-Bihar megyében élő nagyapjának pénzét. Először megpróbálták elérni, hogy idősek otthonába költözzön. Amikor ez nem sikerült, betörtek hozzá és álmában meggyilkolták. A megtakarított pénzét nem találták meg.
Vágólapra másolva!

A párnak soha nem volt pénze, ami annak köszönhető, hogy rendszeresen drogra költötték.

Bár a férfi anyja mindenben támogatta őket, még otthont és munkahelyet biztosított nekik, a párnak ez nem volt elég.

A fiatalok elhatározták, hogy megszerzik a férfi 83 éves nagyapjának szerencsejátékon nyert és megtakarított pénzét. Először megfélemlítéssel próbálták meg elérni. Közölték vele, hogy idősek otthonába kell köldöznie. Még arra is hajlandóak voltak, hogy 2019 áprilisában egy feszítővassal megrongálják a kerítését és bedobják az ablakát egy kővel. A nagyapa megijedt, de a rokonok kérésére sem akart idősek otthonába költözni.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pár nappal később, egy éjjel a pár visszatért a házához, ahova úgy jutottak ve, hogy betörték az egyik hátsó ablakot. Szobáról szobára haladtak. Mindenhol értékeket és félretett pénzt kerestek, de csak 3 ezer forintot találtak. A nagyapa olyan mélyen aludt, hogy nem ébredt fel a zajokra. A nő azonban úgy gondolta, hogy csak tetteti, hogy alszik, ezért rávette a férfit, hogy az ablak betöréséhez használt betondarabbal vágja fejbe.

A férfi ezt meg is tette, majd a magukkal vitt konyhakéssel mindketten, az egész testén megszúrták és megvágták, többek között a nyakán és az arcán is.

Az áldozat a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A férfi és a nő úgy tervezte, hogy milliókat fognak megszerezni a nagyapától, végül a háromezer forinton túl egy órát és egy aranygyűrűt találtak, amelyek összesen 87 ezer forintot értek. A két fiatal ellen nyomozás indult, aztán megvádolták őket az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal, rablással és más bűncselekményekkel is.

A bíróság első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a párost, amiből a nő 35, a férfi 40 év elteltével szabadulhat feltételesen.

Az ítélet a fellebbezések miatt egyelőre nem jogerős. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, ezért azt javasolják, hogy a másodofokon eljáró Debreceni Ítélőtábla hagyja helyben az ítéletet – írja az ügyészség.hu.