Pénzmosókat fogtak a magyar és svéd rendőrök

pénzmosás miatt elítélt, körözött bűnözőt fogtak a magyar rendőrök 2022. szeptember 21-én
pénzmosás miatt elítélt, körözött bűnözőt fogtak a magyar rendőrök 2022. szeptember 21-én
Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya nemzetközi win-win helyzetbe került, miután a svéd bűnüldöző szervekkel egyszerre kaptak felkérést, és adtak megbízást egymásnak. Az együttműködés eredményeként a svéd és a magyar rendőrök szinte egy időben, egymàstól majdnem 1300 km távolságra fogtak el egy-egy pénzmosásban érdekelt, körözött férfit.
Vágólapra másolva!

A 41 éves E.T. magyar állampolgár ellen a Malmö-i bíróság adott ki nemzetközi elfogatóparancsot, miután nem vonult be a börtönbe, amikor kellett volna. A KR NNI fejvadászai a Célkörözési Egységek Európai Hálózatának (ENFAST) svéd szakegységétől kapták a jelzést, hogy a körözött bűnöző vélhetően Magyarországra szökhetett.

Forrás: Police.hu

Az átadott információ helyesnek bizonyult. Ezalapján a KR NNI nyomozói a Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság Szombathelyi XIV. Bevetési Osztályával együtt szeptember 21-én délelőtt Szombathelyen azonosította és elfogta a férfit.

pénzmosás miatt elítélt, körözött bűnözőt fogtak a magyar rendőrök 2022. szeptember 21-én Forrás: Police.hu

Ezzel párhuzamosan a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának felderítői is megkeresték a KR NNI célkörözési egységét azért, hogy egy nemzetközi körözés alatt álló, feltehetőleg külföldön tartózkodó, 39 éves szír férfi, K.N. elfogásában segítséget kérjenek. A KR NNI és a NAV nyomozói intenzív együttműködésének eredményeképpen szeptember 21-én megállapították, hogy a keresett bűnöző Malmö-ben lehet. A férfi elfogásához felkérték a svéd célkörözési egységet, amely egy összehangolt, nemzetközi akció keretein belül 5 órával később elfogta a férfit. Mindkét körözött bűnözőnek pénzmosás miatt kell felelnie. Őrizetbe vették őket. Kiadatásukról később döntenek az illetékes bíróságok.