Vágólapra másolva!
A rendőrök augusztus 22-én 24 óra alatt összesen 545 migránst tartóztattak fel, 218 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen az országba, 5 embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 24 esetben összesen 138 migránst tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsborsód, Baja, Balotaszállás, Bátmonostor, Gara, Hercegszántó-Hóduna, Hóduna, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Madaras, Petőfiszállás és Vaskút területén, illetve Tompa közúti határátkelő helyen. Csongrád-Csanád megyében 38 esetben 375 migránst fogtak el Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged és Zsombó területén. Budapesten 1, Győrben 1, Pest megyében 3 esetben összesen 30 migránst értek tetten Inárcs és Szob területén. A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során afgánoknak, bangladesieknek, indiaiaknak, líbiaiaknak, marokkóiaknak, pakisztániaknak, palesztineknek, szíreknek, törököknek és tunéziaiaknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 3, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben

összesen 218 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen az országba.

Emellett az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 12 embert fogtak el, embercsempészet miatt pedig 5 ember ellen indult eljárás.

Forrás: Police.hu

Öttömös területén, az 55-ös számú főúton augusztus 22-én hajnali fél 3-kor egy román autót igazoltattak, melyet egy román férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül hét migráns utazott, akik afgánoknak vallották magukat. Bajánál, az 5501-es úton augusztus 22-én 5 óra 35 perckor a rendőrök szintén egy román autót ellenőriztek, amit egy román férfi vezetett. Nyolc olyan migránst vitt magával, akik szíreknek vallották magukat.

Augusztus 22-én reggel Madarasnál, az 5508-as számú úton is ellenőriztek egy román autót, mellyel egy román férfi hét szír migránst szállított.

A készenléti rendőrök augusztus 22-én 16 óra 49 perckor az M5 autópályán, Inárcsnál ellenőriztek egy lengyel rendszámú autót, melyet egy ukrán férfi vezetett. Ő húsz olyan migránst vitt magával, akik szíreknek vallották magukat.

A készenléti rendőrök 22 óra 58 perckor szintén az M5-ös autópályán, Inárcsnál igazoltatni próbáltak egy olasz autót, de sofőr megállás nélkül továbbhajtott. A kocsi egy mezőgazdasági úton megállt és a sofőr az utasaival együtt elszaladt. A rendőrök elfogták a sofőrt, és a nyolc, magát bangladesinek vagy afgánnak valló migránst. Mivel a csempészett külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni,

a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, mig a sofőrökkel szemben embercsempészet miatt indult eljárás

- írja a Police.hu