Nem hiszi el, milyen kérdésekkel hívták a segélyhívót - videó

112, segélyhívó, Vészhelyzeti Információs Központ néven egy világszínvonalú telefonos segélyhívó rendszer kezdte meg működését a Fővárosi Közterület-felügyelet Akadémia utcai bázisán
Vészhelyzeti Információs Központ Budapesten az Akadémia utcában, ide futnak be a hazai 112-es segélyhívások (illusztráció).
Vágólapra másolva!
A 112-es segélyhívót még mindig rengetegszer hívják fel olyan esetekben, amikor nincs kinek segíteni. A rendőrség a közösségi oldalán osztotta meg azt a videót, amiben ilyen, indokolatlan hívásokat gyűjtöttek össze. Volt, aki szőlőt akart eladni tűzoltóknak, más a „dankó muzsikát" akarta hallgatni.
Vágólapra másolva!

Továbbra is sok olyan bejelentést érkezik a 112-es segélyhívó számra, amivel sokkal inkább a tudakozót kellene felhívni.

A rendőrség videójában hallhatjuk egy asszony hangját, aki Győrfi Pál keresi egy „sarokülő" miatt, egy férfi pedig arra volt kíváncsi, hogyan tudja kideríteni, van-e gyereke.

A rendőrség azt írja a közösségi oldalán, hogy idén, július 31-ig 1.237.359 olyan hívás volt, amikor nem kellett riasztani rendőrt, mentőt és tűzoltót sem.

Ez a hívások 46,8%-a.

Azt kérik, hogy a 112-őt akkor hívják az emberek, ha baj van, minden más esetben a tudakozót, vagyis a 11800-át kell tárcsázni.