Kétszáz embert igazoltattak péntek este Budapest belvárosában

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak augusztus 26-án, pénteken éjszaka a főváros V. kerületében a BRFK rendőrei, a NAV, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, Belváros-Lipótváros közterület-felügyelete, Belváros-Lipótváros Önkormányzata, és a BFKH Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Osztály munkatársai.
Vágólapra másolva!

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a közterületen történő szeszesital fogyasztás szankcionálására, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak: egy belvárosi szórakozóhelyet is kiemelten ellenőriztek.

A rendőrök közel 200 embert igazoltattak.

Egyet elfogtak amiatt, mert a gyanú szerint drogosan ült volán mögé, két másikat pedig kábítószer birtoklása miatt bilincseltek meg. Két embernek helyszíni bírságot kell fizetnie. Az egyiknek azért, mert forgalomból kivont autóval közlekedett, a másiknak pedig azért, mert nem az útburkolati jeleknek megfelelően közlekedett.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt.

Az akció során 63 embert figyelmeztettek amiatt, mert az utcán alkoholt ivott. Kilenc emberrel szemben pedig kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, amely az egyiküknél pozitív eredményt mutatott. A rendőrök azt írják, hogy a péntekihez hasonló, vagyis nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani a fővárosban.