Kihasznált, és utcára juttatott egy férfit egy móri nő

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Csalás, önbíráskodás és kényszerítés miatt is felelhet az a nő, aki megismerkedett egy nehéz helyzetben lévő férfival, majd átverte és kihasználta azért, hogy megszerezze a házát.
Vágólapra másolva!

A negyvenes éveiben járó, móri nő

2019 őszén ismerkedett meg egy Veszprém megyei, nehéz anyagi helyzetben lévő, könnyen befolyásolható, megfélemlíthető, mentális problémákban szenvedő, segítségre szoruló férfival,

aki közmunkásként dolgozott a helyi önkormányzatnál.

A nő igyekezett elnyerni a férfi bizalmát,

győzködte, hogy költözzön Mórra, ahol szerezne neki munkát, valójában azonban az volt a célja, hogy megszerezze a férfi házát.

2020. január 14-én a nő elvitte a férfit egy székesfehérvári ügyvédi irodába, ahol egy adásvételi szerződést raktak le elé.

Noha a férfi eredetileg nem akarta eladni az lakást, végül addig győzködték, hogy aláírta a szerződést.

A férfi úgy tudta, hogy csak az ingatlan fele van az ő tulajdonában, a másik egy távoli rokonáé, de a nő szerint ez nem így volt. Az ingatlan teljes értéke 3.200.000 forint volt, a nő 1.350.000 Ft-os vételárat írt a szerződésbe azzal, hogy azt már át is adta az eladónak. Valójában a férfi

egy fillért sem kapott a nőtől.

A kép illusztráció Forrás: pixabay.com

Ezután a férfi egy havi lakbért fizetett a nőnek, aki igyekezett mielőbb eltávolítani a férfit a házból. Volt, hogy rokonaival látogatott el a házba, majd felpofozta a férfit, hogy költözzön el. Legközelebb a férfi, amikor a nő ismét megérkezett hat rokonával,

rendőröket hívott, mert félt hazamenni.

A férfi polgári pert indított a ház visszaszerzése érdekében, mire a nő megfenyegette, hogy amennyiben nem vonja vissza a keresetet, pórul fog járni. A férfi félelmében aláírta a keresettől elálló nyilatkozatot.

Ezután félelmében aláírta a lakcíméről való kijelentkezéshez szükséges iratot is, amivel

a nő a férfit kijelentette, majd 2021 februárjában ki is lakoltatta. A férfi ezáltal hajléktalanná vált,

egy ismerőse segítségével egy melléképületbe tudott költözni.

A per a fentiek ellenére folytatódott, a polgári bíróság április 13 az adásvételi szerződést érvénytelennek nyilvánította, azonban ekkor még nem jogerősen.

Az ügyészség börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását javasolta a nővel szemben.