Menekül Tordai Bence a kérdések elől, miután lebukott

Tordai Bence
Vágólapra másolva!
Mint ahogy az Origo is beszámolt róla, Tordai Bence a Párbeszéd baloldali politikusa építési engedély nélkül, a hatóságokat félrevezetve épített magának egy villát Budapest II. kerületében. A 150 milliós villát megpróbálta parasztháznak álcázni, de kiderült a turpisság.
Vágólapra másolva!

A Párbeszéd politikusa, Tordai Bence még 2016-ban vett egy telket Budapest II. kerületének a kertvárosi részében.

Tordai Bence, a Párbeszéd botránypolitikusa Forrás: Facebook

A kérdéses telken állt egy régi parasztház, melyet később arra használt, hogy átverje a hatóságokat a szigorú építkezési szabályok miatt. Az állította, hogy felújítja a régi parasztházat, miközben a hatóságokat megtévesztve lebontotta azt, majd a helyére egy új, 150 millió forint értékű villát épített.

Az építés fázisait nyomon követő, úgynevezett e-napló tartalmazza, hogy a régi házat elbontották, és utána egy „teljes bontás és gépi alapásás" történt.

A ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, ezért egyértelműen le kell bontani.

Tordai Bence új háza a régi parasztház helyén Forrás: Metropol

A botrány kirobbanását követően az Origo kérdéssel fordult az agresszív stílusáról ismert baloldali politikushoz. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a turpisságot követően milyen következmények várhatóak. A következő kérdésekkel fordultunk Tordai Bencéhez:

  • A kérdéses villát miért próbálta egy parasztháznak álcázni?
  • Miért épített illegálisan egy 150 millió forintos épületet a régi parasztház helyére?
  • Mivel illegálisan, engedély nélkül építette a szóban forgó házat, most, hogy kiderült, tervezi-e esetleg lebontani az engedély nélküli épületet?

A cikk megírásáig nem érkezett válasz Tordai Bencétől. Amint reagál a politikus, frissítjük a cikkünket.