Megint több száz migránst kellett megállítani a déli határon

Vágólapra másolva!
A rendőrök július 4-én 0 óra és 24 óra között összesen 432 migránst tartóztattak fel és 80 embert akadályoztak meg abban, hogy illegális lépjen be az országba. Emellett 7 ember ellen indult eljárást embercsempészet miatt.
Vágólapra másolva!

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben 103 migránst állítottak meg Katymár, Tompa, Gara, Bácsborsód, Kiskunfélegyháza, Kunbaja, Csátalja és Vaskút közigazgatási területén. A Csongrád-Csanád megyei rendőrök pedig 34 esetben 290-et Ásotthalom, Mórahalom, Csengele, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Újszeged és Szeged területén. A két fő megye mellett Komárom-Esztergom megyében 1, Tatabányánál 2; Pest megyében 2 esetben, Inárcs és Pály külterületén 20; és Tolna megyében 1 esetben, Tolna külterületén 17 migránst találtak.

Forrás: Police.hu

A feltartóztatott migránsok között volt olyan, aki magát palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, líbiai vagy éppen török állampolgárnak vallotta. Papírjaik viszont nem voltak erről. Mivel sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ezeken túl az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 5, Csongrád-Csanád megyében 2 esetben összesen 80 embert akadályoztak meg a hatóságok abban, hogy illegálisan belépjen az ország területére, 7 embercsempész és 2 közokirat-hamisító ellen pedig eljárás indult.